Parhaat pienet perheautot

1. VW Golf

Golf on ominaisuuksiltaan lähellä markkinoiden parhaimmistoa - tästä ei kovin paljon auto parane, vaikka rahaa laittaisi paljon lisää. Tilat ovat kilpailukykyiset luokassaan ja viimeistely laadukas. Moottorit ovat moderneja.

2. Audi A3

A3 on Golfia urheilullisempi, myös alustaltaan. Hintakilpailukyky on entistä parempi. 5-ovisessa mallissa on pitempi akseliväli, 3-ovinen on Golfia ahtaampi. Sisustuksen laatutaso on luokan paras. Tyylikäs sedan on takaistuintiloiltaan ahdas.

3. Mercedes-Benz A

A-sarjassa on nyt kilpailukykyiset tilat ja uudet moottorit. Käyttöliittymä on lisähintaan luokkansa näyttävin. Luonteeltaan A-sarja on edelleen urheilullinen, mutta aivan Golfin tasolle ajettavuuden ja mukavuuden kokonaisuus ei edelleenkään yllä. Luokan paras turvallisuus.

4. Ford Focus

Focuksessa painotus on enemmän ajettavuudessa kuin mukavuudessa, mutta myös äänieristys on kunnossa. Ahdetut 1,0-litraiset ovat mainioita perusmoottoreja. Tiloiltaan Focus on eräs luokkansa väljimmistä.

5. Volvo V40

Volvo V40 on ylellinen ja laadukkaasti tehty auto niille, jotka eivät kaipaa suuria tiloja. Ajettavuus on mallikasta ja auto tuntuu positiivisessa mielessä kokoistaan suuremmalta. Nyt on myynnissä sukupolven viimeiset Classic-mallit.

6. Seat Leon

Nykypolven Leon on saavuttanut entistä paremman myyntimenestyksen. Linjakkaassa autossa on VW:n tuoreinta tekniikkaa eikä muotojen takia tarvitse tinkiä ominaisuuksista. Myös farmarimalli. Perusmallina Leon on hyvin hintakilpailukykyinen. 

7. Toyota Auris

Toisen sukupolven Toyota Auris on tasapainoinen tuote, joka sai kaipaamansa ahdetun bensamoottorin. Varustelu on useimmissa versioissa runsas. Hybridiversioissa on myös täysipainoinen tavaratila. Seuraajaksi on jo esitelty uusi Corolla.

8. Kia Ceed

Hillityn tyylikäs Ceed on tasapainoinen kokonaisuus, joka on useimmissa ominaisuuksissa lähellä luokan kärkeä. Ainoa selkeä puute on äänieristys. 7 vuoden takuu on myyntivaltti.

9. Skoda Rapid/Seat Toledo

Tsekkiläiskaksikko on suunniteltu edulliseksi perusautoksi. Tekniikka edustaa osin edellistä sukupolvea ja sisustus on halpa. Ominaisuudet eivät ole kuitenkaan merkittävästi kärsineet säästöistä. Rapidista on myös nuorekkaampi Spaceback.

11. Hyundai i30

i30 on parantanut vahvasti Hyundain asemia tärkeimmässä kokoluokassa. Auto on linjakas ja laadukkaan tuntuinen, selkeä järkiauto. Ajo-ominaisuudet ovat kunnossa ja tilaa on kohtalaisesti. Moottorit eivät edusta aivan luokan parhaimmistoa. Nyt 7 vuoden takuu.

12. Opel Astra

Opel on palannut merkittävimmän kokoluokan kärkikamppailuun: Astra on paljon edeltäjäänsä parempi auto, vaikka tyylikäs ulkokuori onkin saman tyylinen. Tilat, ajo-ominaisuudet, äänieristys ja suurin osa moottoreista on luokan parhaimmistoa. Jousitusmukavuus ei ole aivan huippua.

13. BMW 1

BMW 1-sarjan takaistuimella on kelvolliset tilat. Laatuvaikutelma on kohtalainen, vaikka säästölinja näkyykin yksityiskohdissa. Moottorit yhdistävät erinomaisesti suorituskyvyn ja taloudellisuuden. Ajonvakautus on yliherkkä. Seuraajasta tulee etuvetoinen.

12. Mercedes-Benz CLA

CLA on A-sarjan tekniikkaan perustuva linjakas neliovinen coupe. Takaistuintilat eivät sovellu pitkille ja muutenkin käytännöllisyydestä joutuu hieman tinkimään. Lisävarusteita löytyy vaativiinkin tarpeisiin, mutta hinta nousee helposti korkealle. Uusi malli on esitelty.

13. Peugeot 308

308:n vahvuuksia ovat ajettavuus ja meluttomuus. PureTech-bensamoottorit ovat luokan parhaimmistoa. Tavaratila on suuri, mutta takaistuin ei ole kovin tilava. Kosketusnäyttöön perustuva käyttöliittymä on kömpelö.

14. Kia ProCeed

ProCeed on eräs luokkansa näyttävimmistä autoista eikä muotoilun takia tarvitse merkittävästi tinkiä käytännöllisyydestä tai mukavuudesta. Melutaso on valitettavan korkea.

15. Hyundai Ioniq

Ioniq on tarjolla hybridi-, lataushybridi- ja sähköversiona. Sen selkeänä esikuvana on Prius, jonka kanssa se on ominaisuuksiltaan tasaveroinen. Ajotuntuma on Priusta parempi.

16. Honda Civic

Civic ei ole kaikkia varten. Ulkonäkö ja epämukavuus karkottavat asiakkaita. Toteutus on varsin urheilullinen, vaikkei uusissa bensaturboissa voimaa olekaan enempää kuin kilpailijoilla. Ajettavuus on hyvä, kojetaulu on siisti ja tilat kohtalaisen väljät. Hinta on korkeahko.

16. Citroën C4

C4 kehitettiin edeltäjästä vähäisin panoksin ja pian sen tuotanto on päättymässä. Moottorit ovat ajanmukaisia. Tavaratila on suuri, mutta takaistuintilat pienehköt. Ajo-ominaisuudet keskinkertaiset. C4 on jäämässä pois mallistosta.

17. Mazda 3

Kuutosen kanssa perusrakenteen jakavassa kolmosessa on ison auton tuntua. Se on vakaa ajettava ja melko tilava. Vapaasti hengittävät bensamoottorit kilpailevat tasapäisesti ahdettujen kanssa. Mukavuus ja meluttomuus eivät ole Mazdan vahvuuksia. Uusi malli on jo esitelty.

18. Nissan Leaf

Uusi Leaf on hintaansa nähden hyvä sähköauto. Ulkomuoto on entistä tavanomaisempi. Toimintamatkaa on reilusti. Tilat ovat runsaat, mutta ajotuntumassa olisi vielä hiomista ja istuimet ja ajoasento ovat huonot.

19. Toyota Corolla

Vain 4-ovisena tarjolla oleva Corolla jatkaa melko konservatiivisella linjalla, mutta tuntuvasti entistä suurempana ja myös linjakkaampana. 1,6-litrainen bensamoottori on hieman vaisu. Varustelu on yllättäen selvästi niukempi kuin Auriksessa. Seuraaja on esitelty.

20. Lexus CT

CT:n kehitystyö ei onnistunut parhaalla tavalla. Priuksen pohjalta kehitettiin premiumversio, mutta takaistuintilat ovat kovin ahtaat, ulkonäkö tyylitön ja ajo-ominaisuudet puutteelliset. Taloudellisuus ja laadukkuus ovat CT:n valtteja.

21. Mini Clubman

Mini Clubman ei oikeastaan ole enää farmarimalli, vaan sen ulkomitat ovat lähes samat kuin Golfissa ja tavaratila varsin pieni. Ominaisuuksiltaan myös Clubman on sporttinen.

22. Renault Mégane

Mégane erottuu ulkonäöltään edukseen. Ominaisuudet ovat melko tasaiset - suuria puutteita ei ole, mutta aivan kärkeäkään ei hätyytellä. Lähinnä parantamista olisi takaistuimen polvitilassa. Nyt uudet bensamoottorit.

23. Suzuki SX4 S-Cross

Suzuki on tehnyt sitä, mitä ostajat haluavat: tilavan auton, joka on hieman normaalia korkeampi. Ominaisuudet ovat tasaisen keskitasoiset vailla merkittäviä heikkouksia, mutta auto on tavallisen tylsä ulkonäöstä alkaen. Vitara on vienyt pääosan myynnistä.

24. Fiat Tipo

Oikealla hinnalla Tipo olisi myyntikelpoinen tuote, mutta nyt hinta ei ole oikealla tasolla verrattuna siihen mitä saa. Tipo on viimeistelyltään halpa ja ominaisuuksiltaan lähes joka suhteessa hieman jäljessä luokan kärkeä.

Tärkeimpien malliversioiden pisteet ja muiden mallien sijoitukset

Arvosteluperusteet

 

                     Takaisin