Parhaat keskikokoiset

1. Volvo S60/V60

S60/V60 on läheistä sukua isommille Volvoille. Tilaa on huomattavasti entistä enemmän, mutta auton mataluus hieman rajoittaa. Sisustus on ylellinen ja moderni. Ajettavuus on optimoitu meikäläisiin olosuhteisiin. Lataushybridien rooli mallistossa on merkittävä.

2. Audi A4

A4 uudistui enemmän kuin ulkomuodosta arvaisi. Tilaa on kohtalaisen hyvin ja ajettavuus ongelmaton. Sisustus on luokan korkeatasoisin. Etenkin lisävarusteiden hinnat ovat edelleen kovia.

3. Polestar 2

Kiinalainen, Volvo-sukuinen Polestar 2 saapui Suomeen Tesla Model 3:n kilpailijaksi. Siihen verrattuna Polestar on tilavampi ja paremmin viimeistelty auto. Ajo-ominaisuudet ovat erinomaiset, mutta sähkönkulutus suurehko.

4. Skoda Octavia

Uusikin Octavia on hinta-laatu -suhteeltaan eräs markkinoiden parhaita autoja. Tekniikka on samalla tasolla kuin Golfissa ja tilaa on keskiluokan mukaisesti. Varustelu on runsas ja viimeistely hyvä. Jousitusmukavuuskin on nyt korkealuokkainen.

5. VW Arteon

Nyt vain sportisena farmarina Suomessa myytävä Arteon on pidennetty ja madallettu Passat. Jopa kojetaulu on sama. Ominaisuudet ovat kunnossa takaistuimen pääntilaa lukuun ottamatta. Mallin houkuttelevuudessa ei aivan onnistuttu.

6. VW Passat

Passat on tasokkaasti viimeistely, mutta konservatiivisesti muotoiltu auto. Tilat ovat suuret ja alusta toimiva. Malliston hintahaitari on hyvin laaja ja perusmalleissa saa paljon autoa kohtuullisella rahalla, vaikkakin varustelua joutuu täydentämään.

7. Skoda Superb

Superb on suuri ja näyttävä. Se yhdistää konsernin tuoreimman tekniikan mittaviin takaistuintiloihin ja kohtuulliseen hintaan. Ominaisuudet ovat jopa lähellä ylemmän premium-luokan autoja. Nyt myös lataushybridinä.

8. Audi A5 Sportback

A4:n urheilullisempi muunnos häviää A4:lle lähinnä takaistuintiloissa. Hinnaltaan A5 nousee A6:n tasolle. Auto on modernin tuntuinen ja laadukkaasti tehty.

 

9. Mercedes-Benz C

C-sarja pyrkii tarjoamaan ylemmän luokan ominaisuuksia kompaktissa koossa. Sisustus onkin ylevä ja takapenkillä on nyt kohtalaisesti tilaa.. Hiljaisuus ja mukava jousitus ovat C-sarjan tärkeimpiä valtteja laajan valinnanvaran ohella.

10. BMW 3

BMW 3-sarja kehittyy vähitellen lähemmäs 5-sarjaa. Auto on silti edelleen urheilullinen, mutta suuntavakavuudessa suomalaisissa olosuhteissa on edelleen puutteita. Moottorit ovat taloudellisia.

11. Toyota Camry

Camry on tilava ja hyvin varusteltu sedan. Voimalinja on taloudellinen ja suorituskyvyltään riittävä. Muistakaan ominaisuuksista ei löydy merkittäviä heikkouksia, mutta joistakin yksityiskohdista näkee, että Camry on halvalla amerikkalaiseen makuun tehty auto.

12. Ford Mondeo

Nykyinen Mondeo on parantunut vuosien varrella. Varustelu on hyvä, jousitus entistä mukavampi ja törmäystestimenestys huippua. Tilaa on kohtalaisesti ja ajettavuus keskitasoa parempi. Moottoriksi on nyt tarjolla diesel sekä hybridi.

13. BMW 4 Gran Coupe (vanha)

Gran Coupe on vielä vanhempaa sukupolvea. Merkittävimmät erot edelliseen 3-sarjan sedaniin ovat matalammat sisätilat ja iso takaluukku. Hintaero on siedettävä, jos muotoilu miellyttää ja sisätilojen käytännöllisyydestä pystyy tinkimään.

14. Opel Insignia

Toisen sukupolven Insignia on tyylikäs ja tasokkaasti viimeistelty auto. Se on hinnaltaan, varusteiltaan ja ominaisuuksiltaan varsin kilpailukykyinen. Jousitusmukavuus ei ole aivan huippua.

15. Peugeot 508

Vaatimattomien edeltäjien jälkeen Peugeot on saanut keskiluokkaan uutta otetta. 508 on coupemainen auto, jonka tilat ovat keskimääräistä pienemmät. Äänieristys on hyvä ja varustelu runsas.

16. Mazda 6

Mazda 6 on ulkomitoiltaan suuri. Myös tilat ovat kohtalaisen suuret. Ajettavuus on hyvä ja jousitusmukavuus parantunut entisestä. Melua on hieman liikaa. Moottorit ovat taloudellisia. Varustelu on runsas.

17. Tesla Model 3

Model 3 on suorituskykyinen ja taloudellinen sähköauto. Se sai huippupisteet törmäystestissä. Muuten vastaanotto on ollut kriittisempää ja mallin laatuun on edelleen syytä suhtautua suurin varauksin.

18. DS7 Crossback

DS7 edustaa oikeastaan omaa autoluokkaansa, keskiluokan crossovereja. Se on ilmoittautunut premium-luokkaan, mutta arvostus on vaikea ansaita. Sisustus on kyllä tasokas. Tekniikaltaan DS7 on lähellä hieman pienempää Peugeot 3008:aa.

19. Toyota Prius

Prius herättää huomiota ulkonäöllään. Hybridiauton käyttökustannukset eivät alita tavallisia dieseleitä. Prius on tilava ja käytännöllinen auto, mutta ajettavuudessa olisi edelleen kehittämistä. Uudistetussa mallissa on uutuutena avustava neliveto.

20. Subaru Outback

Outback on kehittynyt edeltäjästään merkittävästi eikä vähiten tyylillisesti. Tilaa on runsaasti ja hinta on kohtuullinen varustelu ja neliveto huomioon ottaen. Ominaisuuksiltaan aivan kärkeen sijoittuvan auton tekemiseen Subaru ei ole toistaiseksi pystynyt.

21. Jaguar XE

XE:n valintaperusteeksi riittää pelkästään ulkonäkö. Myös laatuvaikutelma on hinnan edellyttämällä tasolla. Kokonaisuutena ominaisuudet jäävät valitettavan kauas saksalaisista. Sisätilat ovat ahtaat ja perusvarustelu niukka. Tehodieseliä ei tarjota.

22. Kia Stinger

Stinger on auto, jonka suunnittelussa on tehty tietoisia kompromisseja. Etusijalla on ollut tyyli ja urheilullisuus. Tilat ja näkyvyys ovat jääneet vähemmälle huomiolle. Ajo-ominaisuudet ovat hyvät.

23. Alfa Romeo Giulia

Giulia on takavetoinen, tyylikäs ja persoonallinen. Useimmat ominaisuudet ovat lähellä saksalaiskilpailijoita ja ajettavuus jopa parempi. Sijoituksen pudottavat ennen kaikkea historiaan perustuvat arviot laadusta ja jälleenmyyntiarvosta, mutta myös huonot istuimet.

Tärkeimpien malliversioiden pisteet ja muiden mallien sijoitukset

Arvosteluperusteet

 

                     Takaisin