Parhaat keskikokoiset

1. Audi A4

A4 uudistui viimeksi enemmän kuin ulkomuodosta arvaisi. Tilaa on entistä enemmän ja äänieristys on parempi. Sisustus on luokan korkeatasoisin. Etenkin lisävarusteiden hinnat ovat edelleen kovia.

2. Volvo V60

V60 on läheistä sukua isommille Volvoille. Tilaa on huomattavasti entistä enemmän, mutta auton mataluus hieman rajoittaa. Sisustus on ylellinen ja moderni. Lataushybridien rooli mallistossa on merkittävä.

3. Skoda Superb

Superb on vihdoin tyylikäs. Se yhdistää konsernin tuoreimman tekniikan mittaviin takaistuintiloihin ja kohtuulliseen hintaan. Ominaisuudet ovat jopa lähellä ylemmän premium-luokan autoja.

4. Skoda Octavia

Octavia on hinta-laatu -suhteeltaan eräs markkinoiden parhaita autoja. Tekniikka on samalla tasolla kuin Golfissa ja tilaa on keskiluokan mukaisesti. Varustelu on runsas ja jopa RS-huippumallit on hinnoiteltu maltillisesti.

5. Audi A5 Sportback

A4:n urheilullisempi muunnos häviää A4:lle lähinnä takaistuintiloissa. Hinnaltaan A5 nousee A6:n tasolle. Auto on modernin tuntuinen ja laadukkaasti tehty.

 

6. VW Arteon

Arteon on pidennetty ja madallettu Passat. Jopa kojetaulu on sama. Ominaisuudet ovat kunnossa takaistuimen pääntilaa lukuun ottamatta. Mallin houkuttelevuudessa ei aivan onnistuttu.

7. VW Passat

Passat on tasokkaasti viimeistely, mutta konservatiivisesti muotoiltu auto. Tilat ovat suuret ja alusta toimiva. Malliston hintahaitari on hyvin laaja ja perusmalleissa saa paljon autoa kohtuullisella rahalla, vaikkakin varustelua joutuu täydentämään.

8. Mercedes-Benz C

C-sarja pyrkii tarjoamaan ylemmän luokan ominaisuuksia kompaktissa koossa. Sisustus onkin ylevä, mutta takapenkillä olot ovat ahtaat. Hiljaisuus ja mukava jousitus ovat C-sarjan tärkeimpiä valtteja laajan valinnanvaran ohella.

9. BMW 3 GT

3-sarjan GT on pitemmän akselivälin ansiosta normaalia 3-sarjalaista tilavampi. Myös muunneltava tavaratila on suuri. Coupen tyylikkyyttä autosta ei löydy. 

10. BMW 3 (vanha)

BMW 3-sarja on selkeästi lähempänä 1-sarjaa kuin 5-sarjaa niin sisustukseltaan kuin tiloiltaan. Auto on urheilullinen, mutta suuntavakavuudessa suomalaisissa olosuhteissa on edelleen puutteita. Moottorit ovat taloudellisia. Uusi malli on jo hinnoiteltu.

11. BMW 4 Gran Coupe

Gran Coupen merkittävimmät erot 3-sarjan sedaniin ovat matalammat sisätilat ja iso takaluukku. Hintaero on siedettävä, jos muotoilu miellyttää ja sisätilojen käytännöllisyydestä pystyy tinkimään.

12. Lexus IS

Lexus IS on Suomessa myynnissä vain hybridiversiona. Sisätiloiltaan auto on kasvanut muiden premium-mallien tasolle. Varustelu on runsas ja sisustus laadukas, vaikkakin edelleen hieman aasialaisen tuntuinen.

13. Opel Insignia

Toisen sukupolven Insignia on tyylikäs ja tasokkaasti viimeistelty auto. Se on hinnaltaan ja ominaisuuksiltaan varsin kilpailukykyinen. Jousitusmukavuus ei ole aivan huippua.

14. Mazda 6

Jälleen uudistettu Mazda 6 on ulkomitoiltaan suuri. Myös tilat ovat kohtalaisen suuret. Ajettavuus on hyvä ja jousitusmukavuus parantunut entisestä. Melua on hieman liikaa. Moottorit ovat taloudellisia. Varustelu on runsas.

15. Peugeot 508

Vaatimattomien edeltäjien takia Peugeot on saanut keskiluokkaan uutta otetta. 508 on coupemainen auto, jonka tilat ovat keskimääräistä pienemmät. Äänieristys on hyvä ja varustelu runsas.

16. Renault Talisman

Renault Talisman on luokkansa kilpailukykyisin ranskalaisauto vuosiin. Talisman on näyttävä ja hienostunut. Ajotuntumasta puuttuu jämäkkyyttä. 1,6-litraista suurempaa moottoria ei ole tarjolla.

17. Ford Mondeo

Nykyinen Mondeo ei ominaisuuksiltaan noussut aivan odotuksien tasolle. Tilat ovat edeltäjää pienemmät eivätkä moottorit edusta aivan parhaimmistoa. Suomessa tarjotaan vain 5-ovista ja farmaria sekä 4-ovista hybridiä, jonka hintaa laskettiin. Facelift tulossa.

18. DS7 Crossback

DS7 edustaa oikeastaan omaa autoluokkaansa, keskiluokan crossovereja. Se on ilmoittautunut premium-luokkaan, mutta arvostus on vaikea ansaita. Sisustus on kyllä tasokas. Tekniikaltaan DS7 on lähellä hieman pienempää Peugeot 3008:aa.

19. Toyota Prius

Prius herättää huomiota ulkonäöllään. Hybridiauton käyttökustannukset eivät alita tavallisia dieseleitä. Prius on tilava ja käytännöllinen auto, mutta ajettavuudessa olisi edelleen kehittämistä. Uudistetussa mallissa on uutuutena avustava neliveto.

20. Kia Optima

Kia Optima on tähän mennessä korkeatasoisimmin viimeistelty korealaisauto, ja se on kerännyt kiitosta myös ulkonäöltään. Se ei ole myöskään hinnaltaan halpa. Sisätiloja vaivaa mataluus. Mallivalikoimassa myös hybridi ja farmari.

21. Subaru Outback

Outback on kehittynyt edeltäjästään merkittävästi eikä vähiten tyylillisesti. Tilaa on runsaasti ja hinta on kohtuullinen varustelu ja neliveto huomioon ottaen. Ominaisuuksiltaan aivan kärkeen sijoittuvan auton tekemiseen Subaru ei ole toistaiseksi pystynyt.

22. Kia Stinger

Stinger on auto, jonka suunnittelussa on tehty tietoisia kompromisseja. Etusijalla on ollut tyyli ja urheilullisuus. Tilat ja näkyvyys ovat jääneet vähemmälle huomiolle. Ajo-ominaisuudet ovat hyvät.

23. Subaru Levorg

Subaru ei pyri tarjoamaan kaikille kaikkea. Jo mallivalikoima on suppea. Levorg on urheilullinen ja hieman epämukava. Tilat vastaavat Golf-luokan farmareja, mutta hintaa on enemmän.

24. Jaguar XE

XE:n valintaperusteeksi riittää pelkästään ulkonäkö. Myös laatuvaikutelma on hinnan edellyttämällä tasolla. Kokonaisuutena ominaisuudet jäävät valitettavan kauas saksalaisista. Sisätilat ovat ahtaat ja perusvarustelu niukka. Tehodieseliä ei tarjota.

25. Alfa Romeo Giulia

Giulia on takavetoinen, tyylikäs ja persoonallinen. Useimmat ominaisuudet ovat lähellä saksalaiskilpailijoita ja ajettavuus jopa parempi. Sijoituksen pudottavat ennen kaikkea historiaan perustuvat arviot laadusta ja jälleenmyyntiarvosta, mutta myös huonot istuimet.

Tärkeimpien malliversioiden pisteet ja muiden mallien sijoitukset

Arvosteluperusteet

 

                     Takaisin