Parhaat kalliit coupet

1. Mercedes-Benz S Coupé

Eräs maailman ylellisimmistä autoista. Kaikilta ominaisuuksiltaan automaailman parhaimmistoa. S Coupé ei ole urheiluauto, vaan pikemminkin mukava väline pitkien matkojen taittamiseen.

2. BMW 8

8-sarjan BMW on 6-sarjan seuraaja, eikä se juuri edeltäjää ylemmäksi ominaisuuksiltaan sijoitukaan. Auto on viimeistelty ja mukava pitkien taipaleiden kulkuneuvo, mutta viimeinen silaus hienostuneisuudessa ja ajotuntumassa on jäänyt puuttumaan.

3. BMW i8

BMW:n pistokehybridi on muotoiltu huomiota herättävän futuristisesti. Edessä on sähkömoottori ja takana 1,5-litrainen bensamoottori. Suorituskyky ja ajettavuus ovat ulkomuotoa vastaavat.

4. Porsche 911

Porsche 911 on sivistynein oikea urheiluauto. Se soveltuu myös ympärivuotiseen käyttöön ja on jossain määrin myös käytännöllinen. Turvallisuuteen ja laatuun on panostettu selvästi italialaisia enemmän.

5. Mercedes-AMG GT

AMG GT on klassisen GT:n tyylinen auto. Se on tuntuvasti halvempi kuin edeltävä SLS, mutta ominaisuudet ovat korkeatasoiset ja muotoilu näyttävä.

6. Porsche 718 Cayman

Saksalaisten mielestä Cayman sijoittuu ehkä paremminkin Audi TT:n kilpailijaksi, mutta hinta nousee liki kaksinkertaiseksi. Jopa Boxsteriin verrattuna auto on käsittämättömän kallis. Toisaalta se tarjoaa liki samat ominaisuudet kuin kalliimpi 911. 

7. Audi R8

R8 yhdistää Lamborghinin osaamista saksalaiseen laatuun ja täsmällisyyteen. Näin ollen se on helpompi omistaa kuin italialainen urheiluauto, mutta samalla myös tylsempi? Suorituskyky on V10-moottorin ansiosta italialaisia vastaava.

8. Honda NSX

NSX:n toinen painos on varustettu 507-hevosvoimaisella V6:lla ja avustavalla hybriditekniikalla, joka mahdollistaa nelivedon. Lehtien testeissä NSX ei ole aivan vakuuttanut ominaisuuksillaan.

9. Jaguar F-Type

F-Type esiteltiin ensin avomallina. Coupe on rakenteeltaan yhtä jäykkä. F-Type on tyylikäs, mutta saksalaiset eivät testeissään löydä yhtään ominaisuutta, jossa se pärjäisi Porschelle.

10. Nissan GT-R

Urheiluautovertailujen menestyjä on hintaansa nähden kova tekijä, kun painotukset tehdään urheiluautokriteerien mukaan. Skyline-sarjan perillisen muotoilu on niin sisällä kuin ulkona hiomattoman tuntuista.

Tärkeimpien malliversioiden pisteet ja muiden mallien sijoitukset

Arvosteluperusteet

 

                     Takaisin