Parhaat isot autot

1. MB E

E-sarjan Mercedes tarjoaa luokkansa parhaat tilat ja sen ominaisuudet painottuvat mukavuuteen. Turvavarusteita on saatavilla enemmän kuin ehkä mihinkään muuhun autoon, mutta monet tuntuvan lisähintaan.

2. Audi A6

A6:n uusi malli on jälleen ulkomuodoltaan hyvin entisen kaltainen, mutta sisustus on uusittu perusteellisesti. Suurta kehitystä ominaisuuksiin ei tullut, mutta edelleen A6 on hiljainen ja mukava. Myös viimeistelyn taso on parhaimmistoa. Lisävarustehinnat ovat kovia.

3. Volvo S90/V90

Volvon nykysukupolvi erottuu ulkonäöllään ja sisustuksen ylellisyydellään. Monia lisävarusteita saa halvemmalla kuin saksalaisiin. Kaikki moottorit ovat 4-sylinterisiä. Jousitusmukavuus jää jälkeen kilpailijoista.  S90:n valmistus siirtyi Kiinaan.

4. Audi A7

5-ovinen coupe on hintava, mutta viimeistelyltään markkinoiden kärkeä. Takaistuimella on juuri riittävästi tilaa aikuisille, mutta tavaratila on suuri. Moottorit ovat taloudellisia.

5. BMW 6 GT

6-sarjan GT:ssä on lähes 7-sarjaa vastaavat tilat. Muodoltaan auto on sulavalinjaisempi kuin edeltävä 5 GT. Tekniikka on samaa kuin 5-sarjassa.

6. BMW 5

Uusi 5-sarja on luokan kärjen tuntumassa. Sisustus korkeatasoinen ja melutaso on alhainen. Mukavuus kehittyi edeltäjään verrattuna, mutta ajotuntumassa otettiin takapakkia. Moottorit ovat taloudellisia.

7. Lexus GS

GS:n ominaisuudet riittävät suunnilleen saksalaiskilpailijoiden tasolle. Markkinoiden paras viimeistely ja laatu, mutta ahtaat tilat. Eräs markkinoiden hiljaisimmista autoista. Pieniä puutteita ajettavuudessa. Ei dieseliä eikä farmaria. GS on poistumassa Euroopasta.

8. Mercedes-Benz CLS

Entistä pelkistetymmän näköinen CLS on tässä luokassa arvioituna ahdas ja epäkäytännöllinen. Farmarimallia ei enää ole. Sisustus on E-sarjaa tyylikkäämpi. Teknisesti erot edellisen E:n kanssa ovat vähäisiä. 

9. Tesla Model S

Tesla on ensimmäinen sähköauto, jossa on kelvollinen toimintasäde. Ensikertalaiseksi myös muut ominaisuudet on saatu kohtalaisen lähelle tasokkaan luokan parhaimmistoa. Takaistuimella ei ole kovin ylelliset oltavat.

10. Jaguar XF

XF:n valintaperusteet ovat tyylikkyys ja erilaisuus. Äänieristys on hyvä, mutta tilat pienehköt. Perushinta on kohtuullinen, mutta sillä saa karusti varustellun ja pienitehoisella dieselillä varustetun auton. Nyt myös farmarina.

Tärkeimpien malliversioiden pisteet ja muiden mallien sijoitukset

Arvosteluperusteet

 

                     Takaisin