Parhaat edustusautot

Huom. MB:n, BMW:n, Lexuksen ja Audin väliset erot paremmuudessa ovat vähäisiä ja niitä on vaikea sijoittaa paremmuusjärjestykseen ilman ajokokemusta kaikista malleista.

1. Audi A8

A8 on tyyliltään hieman pienempiä malleja konservatiivisempi, mutta kokonaisuutena MB:tä ja BMW:tä urheilullisempi. Nykymallien tapaan paino on pidetty kurissa ja moottoreita viritelty taloudellisemmiksi. A8 on aina nelivetoinen.

2. BMW 7

Seiska on tyylikäs ja luonnollisesti ladattu täyteen uusinta tekniikkaa. Kaikki moottorit ovat ahdettuja. Ominaisuuksiltaan se on lähes tasaveroinen MB:n ja Audin kanssa. Facelift on jo esitelty.

3. Mercedes-Benz S

Nykyinen S-luokka ei määritellyt uudelleen autojen muotoilua, mutta monessa muussa suhteessa se sai muut saman hintaluokan autot tuntumaan vanhanaikaisilta. Nyt kilpailijat ovat päässeet rinnalle ja osittain ohikin. S:n vahvimpia ominaisuuksia ovat mukavuus ja turvavarusteet.

4. Porsche Panamera

Uusi Panamera on edeltäjää tyylikkäämpi ja monessa suhteessa kehittyneempi. Käyttöliittymä on täysin uusi. Ajo-ominaisuudet ovat ehkä neliovisten parhaat.

5. Lexus LS

Pari mallisukupolvea sitten LS:n ominaisuudet olivat luokan kärjen tasolla. Viimeistely on edelleen huippuluokkaa. Ajettavuus, tilat ja suorituskyky eivät kuitenkaan ole riittävät tässä luokassa.

6. Jaguar XJ

Nykyisen XJ:n moderni tyyli ei ole etenkään perän osalta saanut lausunnoissa aivan jakamatonta hyväksyntää. Tilaa on melko hyvin ja sisustuksen vaikutelma on saksalaisia ylellisempi.

Tärkeimpien malliversioiden pisteet ja muiden mallien sijoitukset

Arvosteluperusteet

 

                     Takaisin