Parhaat edustusautot

Huom. MB:n, BMW:n ja Audin väliset erot paremmuudessa ovat vähäisiä ja niitä on vaikea sijoittaa paremmuusjärjestykseen ilman ajokokemusta kaikista malleista.

1. Audi A8

A8 on tyyliltään hieman pienempiä malleja konservatiivisempi, mutta kokonaisuutena MB:tä ja BMW:tä urheilullisempi. Nykymallien tapaan paino on pidetty kurissa ja moottoreita viritelty taloudellisemmiksi. A8 on aina nelivetoinen.

2. BMW 7

Seiska on luonnollisesti ladattu täyteen uusinta tekniikkaa. Kaikki moottorit ovat ahdettuja. Ominaisuuksiltaan se on lähes tasaveroinen MB:n ja Audin kanssa. Facelift-mallin keulan muotoilusta voi olla montaa mieltä.

3. Mercedes-Benz S

Poistuva S-luokka ei määritellyt uudelleen autojen muotoilua, mutta monessa muussa suhteessa se sai muut saman hintaluokan autot tuntumaan vanhanaikaisilta. Nyt kilpailijat ovat päässeet rinnalle ja osittain ohikin. S:n vahvimpia ominaisuuksia ovat mukavuus ja turvavarusteet. Uusi malli tulossa.

4. Porsche Panamera

Panamera on edeltäjäänsä tyylikkäämpi ja monessa suhteessa kehittyneempi. Käyttöliittymä on täysin uusi. Ajo-ominaisuudet ovat ehkä neliovisten parhaat. Takaistuimellakin on hyvät tilat.

5. Lexus LS

Pari mallisukupolvea sitten LS:n ominaisuudet olivat luokan kärjen tasolla. Nykyisen mallin viimeistely on edelleen huippuluokkaa. Ajettavuus, tilat ja suorituskyky eivät kuitenkaan ole riittävät tässä luokassa.

Tärkeimpien malliversioiden pisteet ja muiden mallien sijoitukset

Arvosteluperusteet

 

                     Takaisin