Parhaat coupet

1. Mercedes-Benz E Coupe

Tyylikäs E-sarjan Coupe on nyt aito E-sarjalainen toisin kuin edeltäjänsä. Tilaa on coupeksi varsin hyvin. Mukavuutta löytyy, mutta kovin urheilullinen E Coupe ei ole.

2. Audi A5

A5:n toinen sukupolvi ei ole aivan yhtä upeasti muotoiltu kuin ensimmäinen. Ajo-ominaisuudet ovat erinomaiset ja kokonaisuus viimeistelty. Toteutus on lähellä A4:ää, mutta lisähintaa kertyy melkoisesti.

3. Mercedes C Coupe

C-sarjan Coupe on tehty varman päälle. Tekniikka on tuttua eikä autosta ole pyritty tekemään kovin urheilullista. Tilat ovat luokassaan hyvät ja muiden uusimpien C-sarjalaisten tavoin sisustus on laadukas.

4. BMW 4 Coupe

4-sarjan Coupe on yllätyksetön, mutta muotoilultaan entistä tyylikkäämpi. Huippuluokan ajotuntuma, kelvollinen takaistuin ja moottorien ominaisuudet ovat malliston vahvuuksia,  valikoiman helmenä 335d xDrive. 

5. BMW 2 Coupe

BMW:n pienin coupe tarjoaa kaivattua ajamisen iloa ja lähes yhtä hyvät takatilat kuin 1-sarja. Moottorivalikoima painottuu vahvasti huipputaloudellisiin dieseleihin. Ulkonäkö selvästi edeltäjää ja 1-sarjaa tasapainoisempi.

6. Lexus RC

Lexus RC ei ole saanut ansaitsemaansa huomiota. Hybridicoupen hinta suhteessa ominaisuuksiin on kohtuullisella tasolla verrattuna vaikkapa Toyota GT86:een, joka tosin on luonteeltaan sporttisempi. RC-malliston huipulta löytyy 5,0-litrainen RC F.

7. Audi TT

TT:n kolmas sukupolvi jatkaa luontevasti siitä, mihin edellinen jäi. Tarjolla on 4-sylinterisiä moottoreja etu- tai nelivetoisena. Takaistuin ei sovellu matkustamiseen. Kokonaisuutena luokkansa paras urheiluauto.

8. Subaru BRZ/Toyota GT86

Japanilaiskaksikko on yhden asian auto. Ajo-ominaisuuksista on pyritty tekemään nautittavat. Muut ominaisuudet jäävät kovin keskinkertaiselle tasolle. Ennen kaikkea konepellin alle kaivataan lisää voimaa. 

9. Ford Mustang

Mustang olisi kova sana siinä hintaluokassa, johon se on tarkoitettu. On se toki enemmän urheiluauto kuin moni muu tässä luokassa, mutta lopulta vain halvalla tehty keskinkertainen auto, joka pärjäsi poikkeuksellisen huonosti EuroNCAP:ssa.

Tärkeimpien malliversioiden pisteet ja muiden mallien sijoitukset

Arvosteluperusteet

 

                     Takaisin