Parhaat coupet

1. Audi A5

A5:n toinen sukupolvi ei ole aivan yhtä upeasti muotoiltu kuin ensimmäinen. Ajo-ominaisuudet ovat erinomaiset ja kokonaisuus viimeistelty. Toteutus on lähellä A4:ää, mutta lisähintaa kertyy melkoisesti.

2. Mercedes-Benz E Coupe

Tyylikäs E-sarjan Coupe on nyt aito E-sarjalainen toisin kuin edeltäjänsä. Tilaa on coupeksi varsin hyvin. Mukavuutta löytyy, mutta kovin urheilullinen E Coupe ei ole.

3. Mercedes C Coupe

C-sarjan Coupe on tehty varman päälle. Tekniikka on tuttua eikä autosta ole pyritty tekemään kovin urheilullista. Tilat ovat luokassaan hyvät ja muiden uusimpien C-sarjalaisten tavoin sisustus on laadukas.

4. BMW 4 Coupe

Uusi 4-sarjan Coupe herättää kysymyksen mitä virkaa on coupella, joka ei ole tyylikäs. Hyvä ajotuntuma, kelvollinen takaistuin ja moottorien ominaisuudet ovat malliston vahvuuksia.

5. BMW 2 Coupe (vanha)

BMW:n pienin coupe tarjoaa kaivattua ajamisen iloa ja lähes yhtä hyvät takatilat kuin 1-sarja. Moottorivalikoima painottuu vahvasti huipputaloudellisiin dieseleihin. Ulkonäkö selvästi edeltäjää ja 1-sarjaa tasapainoisempi.

6. Audi TT

TT:n kolmas sukupolvi jatkaa luontevasti siitä, mihin edellinen jäi. Tarjolla on 4-sylinterisiä moottoreja etu- tai nelivetoisena. Takaistuin ei sovellu matkustamiseen. Kokonaisuutena luokkansa paras urheiluauto.

7. Toyota GR Supra

GR Supra on auto, joka ansaitsee perinteikkään nimen. Sen tekniikka on peräisin BMW:ltä ja se valmistetaan Itävallassa. Ajettavuus on erinomainen ja 3,0-litraisena suorituskyky vastaa odotuksia. Tavaratilasta olisi voitu tehdä käytännöllisempi.

8. Ford Mustang

Mustang olisi kova sana siinä hintaluokassa, johon se on tarkoitettu. On se toki enemmän urheiluauto kuin moni muu tässä luokassa, mutta lopulta vain halvalla tehty keskinkertainen auto, joka pärjäsi poikkeuksellisen huonosti EuroNCAP:ssa.

Tärkeimpien malliversioiden pisteet ja muiden mallien sijoitukset

Arvosteluperusteet

 

                     Takaisin