Merkkiedustuksia jaettu uudelleen

Lokakuussa 2003 tuli voimaan EU:n autoalan ryhmäpoikkeusasetus, jonka johdosta mikä tahansa valmistajan standardit täyttävä korjaamo voi hakeutua valtuutetuksi korjaamoksi ja näille on myös annettava koulutus ja ohjelmistot. Tämä on tuonut muutamia uusia merkkikorjaamoita isompiin kaupunkeihin. Sen sijaan pienillä paikkakunnilla merkkikorjaamoiden verkko on harvenemassa, sillä kustannukset nousevat liian korkeiksi. Yhden merkin huoltamiseen tarvittavan testerin kuukausikustannukset saattavat nousta yhden huoltomiehen palkkakustannuksia vastaavalle tasolle.

Sen sijaan autojen myynnissä muutokset ovat olleet ehkä odotettuakin suurempia. Kaikki jälleenmyyntisopimukset oli kirjoitettava lokakuussa 2003 uusiksi ja tässä yhteydessä muutamat merkit uusivat myyntiverkostoaan. Samaan vaiheeseen sattui myös Mitsubishin siirtyminen Veho-leiriin, joka muutamilla paikkakunnilla johti kilpailevien merkkien siirtymiseen pois Vehon merkkejä myyvistä liikkeistä. Hondan kannalta tilanne on kiusallinen, suurelta osin verkosto on edelleen sama kuin Vehon maahantuontikaudella ja nyt samoissa liikkeissä on myös kilpaileva japanilaismerkki. Vehon panostus Hondaan Herttoniemessä osoittaa, että Veho haluaa omissa liikkeissään pitää kiinni myös Honda-edustuksesta. Merkittäviä muutoksia on myös Peugeot-verkostossa, joka on yhä enemmän siirtymässä SOK-pohjaiseksi sekä Fiat/Kia-verkostossa, joka on siirtynyt täysin Delta-Auton omistukseen.

Myös uusien autojen myynti pienillä paikkakunnilla on uhattuna, sillä valmistajien vaatimukset kiristyvät. Jokaisen liikkeen ilme pitää olla brandin mukainen ja uusia autoja on oltava kattavasti esillä jokaisessa liikkeessä. Eräs kehityssuunta on ns. sivuliikkeet: edustus on virallisesti isomman kaupungin liikkeen nimissä, mutta autoja saa myös saman liikkeen pienemmästä myyntipisteestä, joka tarkasti ottaen ei täytä valmistajan vaatimuksia. Toisaalta esim. joillakin pienillä paikkakunnilla VW/Audi-liike on jättänyt Audin pois valikoimistaan, kun liikkeen saneeraaminen Audi-ilmeen mukaiseksi on todettu liian kalliiksi.

Monimerkkiedustukset

EU:n laajuisesti uusi asia on monimerkkiedustukset, joissa Suomi pienenä markkina-alueena on ollut edelläkävijä. Kehitys alkoi mm. Seinäjoen Käyttöauto -konsernin ja Laakkosen osalta jo 80-luvulla, mutta nopeutui laman aikana. Monimerkkimyyjät ovat varmasti tavanomaista tarkemmassa seurannassa. Jos panostus johonkin merkkiin jää muita vähäisemmäksi, edustus on helposti katkolla. 

Voimakkaimmin yhden merkin edustuksen vaatimusta on noudattanut Ford. Sen verkostossa myös laman vaikutukset näkyivät voimakkaasti ja johtivat useisiin konkursseihin. Suurelta osin Suomessa kuitenkin autoliikkeet myyvät useita kilpailevia merkkejä. EU:sta tuskin löytyy kovin montaa autoliikettä, jossa esim. premium-merkit MB, BMW ja Audi ovat myynnissä samassa liikkeessä. Tällainen esimerkki löytyy ainakin Vaasan Käyttöautosta, jossa MB:t ovat kevyellä lasiseinällä BMW:stä ja Ministä erotettuna. Lisäksi samassa liikkeessä on myynnissä vielä VW, Seat, Mitsubishi ja Chrysler/Jeep. 

Seinäjoella Käyttöauton merkkejä ovat Volvo/Renault/Land Rover, Nissan, Chrysler/Jeep, Mercedes, Citroën, Honda, Seat, VW ja Audi. Nämä kaikki merkit löytyvät saman katon alta Suomen suurimpiin kuuluvasta autotalosta. Mielenkiintoinen suurempien paikkakuntien liikkeistä on myös Lahden Mega-Auto, jonka merkkejä ovat Mercedes, BMW/Mini, Honda, Mitsubishi, Citroën ja Chrysler/Jeep. Myös Kuopion Autoputkolalla ja Joensuun Hartikaisella BMW ja Mercedes ovat monien muiden merkkien rinnalla samassa liikkeessä. Yksittäinen kuriositeetti ovat myös kovat kilpailijat Hyundai ja Chevrolet rinnakkain Joensuussa - jopa esitteet ovat samassa telineessä.

Seuraavassa on lueteltu muutamia muita edustusyhdistelmiä:

Edustusten ohella myös liikkeiden omistus on keskittymässä: suuret konsernit, kuten Wetteri, J. Rinta-Jouppi ja Käyttöauto ovat ostaneet ja perustaneet liikkeitä uusille paikkakunnille ja samaan aikaan hankkineet uusia merkkiedustuksia.

14.2.2004 - 9.7.2005

 Takaisin