Autoesitteiden arviointia

Internetin kasvavasta merkityksestä huolimatta autoesitteet ovat säilyttäneet asemansa. Esitteissä on vuosi vuodelta enemmän sivuja, mutta monien merkkien esitteet ovat silti Suomessa suppeampia kuin suurissa automaissa. Suomessa myös saatetaan jakaa samaa esitettä useita vuosia, koska kaikkia uusia esitteitä ei tehdä suomeksi. Arviointiin on valittu mukaan kultakin merkiltä Suomessa saatavilla oleva esite merkin suosituimpien mallisarjojen joukkoon kuuluvasta mallista. Fiatilta on kaksi esitettä, koska Punto on selvästi suosituin malli, mutta sen jakelussa oleva esite on jo 2 vuotta vanha. Idean esite edustaa puolestaan Fiatin tuoreempaa tuotantoa, mutta mallin myynti on vähäistä.

Yleisin puute esitteissä on se, että kuvat esittävät lisävarusteltuja huippumalleja ja teksti pursuaa hienouksia, mutta kuvia perusmalleista ei ole lainkaan ja tekstistä ei selviä, mitkä esitellyistä varusteista ja yksityiskohdista ovat vakiona missäkin mallissa. Ykköseksi arvioinnissa nousee Ford Focuksen erittäin kattava 72-sivuinen esite. Kakkostilan jakavat BMW, Saab ja Toyota.

  Ford Focus BMW 3 Sedan Saab 9-3 Toyota Corolla Honda Accord
  EsiteFordFocus.jpg (152169 tavu(a)) EsiteBMW3.jpg (116321 tavu(a)) EsiteSaab9-3.jpg (79956 tavu(a)) EsiteToyotaCorolla.jpg (130118 tavu(a)) EsiteHondaAccord.jpg (94115 tavu(a))
Tiedot PN 472503/0205/19.04m Tammikuu 2005 5 11 003 137 66 (L) 1 2005 VZ FI 624502 toukokuu 2005 08/04 110-103A 11/04/TH11051Fi
Sivumäärä 72 sivua 88 sivua 74 sivua + hinnasto 10 s. 48 sivua 58 sivua + tekn. 8 sivua
Koko A4 29 x 23 cm 21,5 x 21,5 cm A4 A4
Kansi **** **** ***** ***** ****
Tyyli kokonaisuutena **** *** **** **** ****
Kuvien informatiivisuus ***** **** **** **** ****
Tekstisisältö **** ***** **** **** ****
Versioiden esittely **** **** ***** **** ***
Varustetaulukko ***** ***** **** **** ****
Lisävarusteiden esittely **** ***** **** *** *****
Värikartta ***** ***** ***** ***** ****
Tekniset tiedot **** **** *** ***** *****
Kommentit Fordin uusien esitteiden sisältö on eräs kattavimmista. Mallivaihtoehdot ja yksityiskohdat esitellään perusteellisesti, mutta teknisistä yksityiskohdista jää osittain epäselväksi, mikä on vakio- ja mikä lisävarustusta. Myös rahoitus ja palvelut -osuus on tavanomaista kattavampi. Esitteen tyyli on muuten parhaimmistoa, mutta osittaista mustavalkoisuutta en ainakaan tyylikeinona ymmärrä - ehkä kysymys on säästöstä. Tekstin käännöksessä on muutamia ihmeellisyyksiä. BMW-esitteet ovat olleet pitkään samanlaisia. Tyylillisesti 3-sarjan sedanin esite ei kuitenkaan edusta parhaimmistoa. Kuvia löytyy joka suunnasta, kaikki ulkokuvat ovat kuitenkin samasta harmaasta autosta. Lisävarusteet esitellään tekstein ja kuvin. Myös vakiovarusteisesta autosta on yksityiskohtakuvia. Esitteen teksti on tavanomaista kiinnostavampi. Varustetaulukko on ehkä kaikkein kattavin ja teknisistä tiedoistakin kerrotaan kaikki olennaisimmat. BMW tekee erillisen esitteen jokaiselle korimallille, mutta vain yleisimpien mallien esitteet käännetään suomeksi. Runsaasta sivumäärästä huolimatta esitteitä on saatavilla telineestä useimmissa liikkeissä. Saabin esitteet ovat jo vuosia olleet tyyliltään samanlaisia. Esite uusitaan jokaiseen vuosimalliin. Taitto hyvin tiivis: pienikokoiset sivut ovat täynnä tavaraa. Tekstikappaleita on vähän, mutta lukuisa määrä varusteita ja teknisiä hienouksia esitellään perusteellisesti. Paljon kuvia yksityiskohdista, mutta ulkokuvissa tyyliseikat informatiivisuuden edellä. Teknisistä tiedoista osa on esitteessä, mutta laajemmat taulukot ovat erillisessä hinnastossa, jota jaetaan yleensä monisteena - jos jaetaan. Kaikkia arvoja ei kerrota, esim. painot ja rengaskoot puuttuvat.  Esitteessä ilman hinnastoa jää osittain epäselväksi, mikä esitellystä on vakiona ja mikä lisävarusteena. Toyotan laaja esitevalikoima on ilahduttavan yhtenäinen ja esitteitä myös uusitaan tasaista tahtia niin, että kaikkien mallien esitteet pysyvät mukana tyylissä. Corollan esite on hieman kuin auto: mitään persoonallista esitteessä ei ole, mutta kaikki olennainen on samoissa kansissa. Varusteyksityiskohtia esittelevää tekstiä voisi lisätä. Tekniset tiedot ovat laajat ja kuvia on runsaasti kaikista varusteversioista. Kuvista pääosa on kuitenkin HB-mallista. Lisävarusteista on myös erillinen esite. Honda on tehnyt mittavat liimaselkäiset esitteet Civicistä ja Accordista. Muiden mallien esitteet ovat suppeampia. Accordin esite on tasapainoinen kokonaisuus, jossa ei ole merkittäviä heikkouksia. Teksti on keskimääräistä kiinnostavampi ja totuudenmukaisempi, mutta yksityiskohtien esittely sanallisesti on suppeahko. Kaikki isot kuvat ovat sinisestä autosta. Esitettä täydentää perusteellinen värit ja tekniset tiedot -vihkonen, joka ei sovi esitteen väliin.
Kokonaisarvosana 8,9 8,5 8,5 8,5 8,3

 

  Skoda Octavia Volvo V70 Mazda 6 Renault Laguna VW Golf
  EsiteSkodaOctavia.jpg (108812 tavu(a)) EsiteVolvoV70.jpg (84261 tavu(a)) EsiteMazda6.jpg (151761 tavu(a)) EsiteRenaultLaguna.jpg (98447 tavu(a)) EsiteVWGolf.jpg (96767 tavu(a))
Tiedot 01/2005 MS/PV 527-447-06 Kesäkuu 2005. BJN 300792/SF/V2 X74 P2 B01 1FI FI1 - Maaliskuu 2005 520.1190.07.71 Tammikuu 2005
Sivumäärä 60 sivua 60 sivua + hinnasto 12 sivua 32 sivua + tekn. 8 sivua 42 sivua 52 sivua + tekn. 16 sivua
Koko 26 x 21 cm 28 x 21 cm 30 x 20 cm 27 x 23 cm A4
Kansi *** *** ** *** ****
Tyyli kokonaisuutena *** **** **** **** ****
Kuvien informatiivisuus ***** ***** *** **** ****
Tekstisisältö ***** **** **** **** ****
Versioiden esittely **** ***** **** **** ****
Varustetaulukko ***** *** ***** **** ***
Lisävarusteiden esittely ** ***** *** *** ****
Värikartta ***** ***** **** ***** *****
Tekniset tiedot **** *** ***** **** ****
Kommentit Skodan esite on tyylillisesti hieman hajanainen, joskin eri osioiden erilaisella värityksellä on myös tarkoituksensa. 60 sivuun saa paljon asiaa, kun sivuja ei tuhlata isoihin tunnelmakuviin. Varusteista ja eri mallivaihtoehdoista on erittäin paljon kuvia ja tietoa. Tosin perusmallin ulkokuvat puuttuvat. Lisävarusteista on erillinen esite, mutta tehdasvarusteita esitellään myös vakiovarusteiden seassa. Tekniikan esittely jää moottoreita lukuun ottamatta hyvin vähäiseksi. Volvon esitteiden kannet ovat viime vuosina olleet varsin mitäänsanomattomia. Esitteen vahvuus on yksityiskohtien esittely. Varsinaisen tekniikan, kuten moottorien esittely on niukkaa, mutta varusteista kerrotaan sitäkin enemmän. Kaikki mahdolliset versiot ja lisävarusteet esitellään laajasti. Hinnastoksi otsikoidussa lisälehtisessä on suppeahko vakiovarusteluettelo ja kovin niukat tekniset tiedot. Painotus on kovin erilainen kuin tekniikkaa pursuavissa saksalaiskilpailijoiden esitteissä. XC70:sta ja R-mallista on erilliset esitteet. Kuutosen esite ei ulkoasultaan edusta Mazdan parhaimmistoa. Kokonaisuutena esite on kuitenkin selkeä ja siinä on kauniita kuvia. Eri malliversioista on kattavasti kuvia, vaikka suuri osa esitteessä olevista kuvista onkin GT-mallista. Teksti on keskimääräistä kiinnostavampi, mutta varusteita ja yksityiskohtia ei esitellä kovin perusteellisesti. Erillisessä liitteessä on erittäin perusteelliset tekniset tiedot, värikartta ja varustetaulukko.  Renaultin esitesarja on uudistumassa, mutta ulkonäkö ei ole enää yhtä näyttävä kuin Renaultin esitteissä on ollut yli 10 vuoden ajan. Esite jakautuu kolmeen jaksoon. Alussa on isoja kuvia ja mainostekstiä. Esitteen keskellä on tekniset tiedot ja laaja  varusteyksityiskohtien esittely sekä varustevaihtoehtojen ja värien esittely. Lopussa kerrotaan muutama aukeama Renaultista, mm. turvallisuudesta ja F1:stä. Varusteyksityiskohtien esittelyssä jää epäselväksi missä malleissa ko. varuste on vakiona. Golfin esitteen tekstissä on mukana juoni, joka saa lukemaan ainakin otsikot esitteen läpi. Teknisiä yksityiskohtia esitellään vähemmän kuin yleensä saksalaisautojen esitteissä. Edes DSG-vaihteistoa ei esitellä. Teknisiä tietoja on taulukoitu runsaasti, mutta mm. vääntökäyrät ja vaihteiden välitykset puuttuvat. Varustelistaus ei kerro aivan kaikkea, vaikka toisaalta itsestäänselvyyksiäkin listataan. Tyylillisesti esite on hyvin tavanomainen. Tekniset tiedot -liite ei ole valmiiksi esitteen mukana.
Kokonaisarvosana 8,3 8,1 8,0 7,9 7,9

sijat 11-34 >

Takaisin