VAG-konserni

VW-konserni (VAG) on Euroopan suurin autonvalmistaja. Sillä on kokoonpanotehtaita yhdessätoista Euroopan maassa. Useimmissa tehtaissa valmistetaan kuitenkin vain yhtä konsernin merkeistä.

Pääosa Audeista on saksalaisia. Alumiinikoriset A2 ja A8 sekä A6 kootaan Neckarsulmissa. Päätehtaan eli Ingolstadtin tuotantoa ovat A3 ja A4. Unkarissa kootaan Audin TT-mallit. Niiden korit tuodaan junalla Saksasta. Unkarissa valmistetaan lisäksi lähes kaikki Audin moottorit ja näitä moottoreita käytetään myös muissa konsernin merkeissä. Unkarin tehdas valmistaa yhteensä noin 1,2 miljoonaa moottoria vuodessa eli lähes puolet konsernin Euroopassa tarvitsemista moottoreista.

Audi TT (Unkari) VW New Beetle (Meksiko) VW Polo Classic (Brasilia)

Volkswageneita tehdään Euroopassa Saksassa, Belgiassa, Espanjassa, Portugalissa, Puolassa ja Slovakiassa. Slovakiassa valmistetaan bensakäyttöiset Polot, Touareg-maasturi ja 300 000 vaihteistoa vuodessa. Portugalilaista tuotantoa on VW Sharan. TDI-Polot ovat espanjalaisia. Muita malleja kootaan Saksassa ja useissa muissa maissa. Phaeton ja Touran ovat kuitenkin aina saksalaisia. Touranin valmistaa VW:n tytäryhtiö Auto 5000 GmbH, jonka tarkoituksena on osoittaa, että uudenlaisen ajattelun avulla autoja pystytään valmistamaan taloudellisesti Saksassakin. New Beetleä valmistetaan ainoastaan Meksikossa, jossa lisäksi valmistetaan mm. Jetta-mallia (Bora) USA:n markkinoille. Uusi Polo Classic valmistetaan espanjalaisesta edeltäjästään poiketen Brasiliassa.

Seateista Toledon valmistus on siirretty Belgiasta merkin kotimaahan Espanjaan. Sen sijaan Ibizan tuotantoa on siirretty osittain Espanjasta Slovakiaan. Alhambra valmistetaan sisarmalliensa tavoin AutoEuropan tehtaalla Portugalissa. Portugalin tehdasta laajennetaan parhaillaan, ja siellä tullaan valmistamaan useita automalleja.

Skoda valmistaa edelleen pääosan autoistaan Tsekissä. Lisäksi tuotantoa on Puolassa ja Bosniassa. Skoda vastaa myös uusien 1,2-litraisten moottorien valmistuksesta koko konsernin tarpeisiin. Lamborghinit valmistetaan Italiassa, mutta uuden Gallardon korit tehdään Audin tehtaalla Saksassa. Bentleyn tuotanto jatkuu Crewessä Britanniassa.

seuraava >

Takaisin