PSA-konserni

Peugeotin ja Citroënin yhdistymisestä on aikaa liki 30 vuotta, mutta autojen kokoonpano on näihin asti tapahtunut enimmäkseen eri tehtailla. Pohjalevyajattelun mukaisesti tilanne on kuitenkin muuttumassa. Vuoden 2004 jälkeen konsernin yhdeksästä eurooppalaisesta tehtaasta kahdeksan valmistaa autoja vain yhdelle pohjalevylle. Näin ollen saman kokoluokan Peugeotien ja Citroënien tuotanto keskitetään samoille tehtaille.

PSA:n tuotanto Euroopassa on vahvasti keskittynyt Ranskaan. Moottorit ja vaihteistot tehdään Ranskassa, vaikka autoja valmistetaan myös Englannissa, Espanjassa ja Portugalissa. Ranskassa valmistetaan noin 70 % konsernin Euroopassa valmistettavista autoista. Englannissa entisellä Sunbeamin tehtaalla valmistetaan osa Peugeot 206:sta. Suomeen sieltä tuodaan 206 SW:t. Espanjalaista tuotantoa Suomessa myytävistä autoista ovat Xsara Picasso, Berlingo, Partner ja C3 Pluriel. 406 Coupet teetetään Pininfarinan tehtaalla Italiassa. PSA:n ja Toyotan yhteisellä tehtaalla Tsekissä tullaan vuodesta 2006 lähtien valmistamaan 300 000 pikkuautoa vuodessa.

Peugeot 206 SW (Englanti) Citroën Xsara Picasso (Espanja) Citroën Jumper (Italia)

PSA:lla on yhteistyötä monien autovalmistajien kanssa. Renaultin kanssa se kehittää ja valmistaa V6-moottoreita ja automaattivaihteistoja. Fiatin kanssa PSA valmistaa pakettiautoja Italiassa (Boxer, Jumper, Ducato) ja tila-autoja (807, C8, Ulysse, Phedra) Ranskassa. Tila-autojen ohella Sevelnordin tehtaalla valmistuu myös niiden edelliseen sukupolveen perustuvia pakettiautoja (Expert, Jumpy, Scudo).

Fordin kanssa PSA on kehittänyt uuden dieselmoottorisarjan. Uusista moottoreista 1,4-, 1,6- ja 2,0-litraiset valmistetaan PSA:n tehtailla, joten PSA:sta tulee maailman suurin dieselmoottoreiden valmistaja. BMW:n kanssa PSA kehittää pieniä bensamoottoreita, joita BMW tulee käyttämään Minissä. Nämä moottorit tullaan valmistamaan Ranskassa.

seuraava >

Takaisin