General Motors

Myös General Motors on vähentänyt jonkin verran tuotantoaan Britanniassa. Siellä valmistetaan Astraa, Vectraa ja V6-moottoreita. Lisäksi entisessä Bedford-tehtaassa Lutonissa valmistetaan Fronteraa ja Vivaroa. Belgian aikaisemmin mm. Asconaa ja Mantaa valmistanut tehdas on nykyään suurin Astra-tehdas. Opelin kotipaikkakunnalla Rüsselsheimissa Saksassa valmistetaan Vectraa ja Signumia nyt, kun Omegan tuotanto on päättynyt. Bochumissa valmistetaan Astraa ja Zafiraa ja Wartburgin kotikaupungissa Eisenachissa pienempiä määriä Astraa ja Corsaa.

Pääosa Corsan ja Merivan tuotannosta on keskitetty Espanjaan. Combot tulevat Portugalista. Puolaan vuonna 1998 perustetussa tehtaassa valmistetaan Agilaa ja Astraa. Speedster valmistetaan Lotuksen tehtaalla Englannissa ja Astran Coupe- ja Cabriolet-mallit Bertonen tehtaalla Italiassa. Opelin suurimmat moottoritehtaat ovat Unkarissa (1,4/1,6), Itävallassa (1,0-1,4) ja Saksassa. Vaihteistotehtaat sijaitsevat Itävallassa, Ranskassa ja Saksassa.

Opel Agila (Puola) Opel Astra Coupé (Italia) Saab 9-3 Cabriolet (Itävalta)

Saabin toimintoja Ruotsissa on karsittu, mutta autot ja bensamoottorit valmistuvat edelleen Trollhättanissa lukuun ottamatta uutta 9-3 Cabrioletia, jonka valmistaa Magna Steyr Itävallassa. Tuleva 9-2 tullaan valmistamaan Subarun tehtaalla Japanissa ja maasturi 9-7 USA:ssa.

USA:ssa GM:llä on noin 20 kokoonpanotehdasta, joista Suomessa myytävät Chevroletit ja Cadillacit tulevat. Kanadassa valmistetaan muutamia keskikokoisia henkilöautoja ja pick-upeja. Meksikossa on kolme tehdasta, joissa valmistetaan pienehköjä henkilöautoja, suurimpia maasturimalleja ja pick-upeja. Meksikossa valmistetaan myös paljon moottoreita ja muita osia.

seuraava >

Takaisin