DaimlerChrysler

Mercedeksen ja Chryslerin yhteistyö ei vielä juurikaan näy DaimlerChrysler-konsernin valmistuksessa. Ensimmäisiä yhteistyön tuloksia ovat Mercedeksen tekniikkaan perustuva Saksassa valmistettava Chrysler Crossfire sekä MB:n dieselmoottorit Euroopassa myytävissä Chrysler- ja Jeep-malleissa. Perinteiset Mercedes-mallit sekä Maybach valmistetaan Sindelfingenissä ja Bremenissä ja isot pakettiautot Düsseldorfissa.

Malliston laajentuessa on aloitettu autojen kokoonpano myös muutamissa uusissa paikoissa. A-sarjaa varten perustettiin tehdas Rastattiin, Vaneo valmistetaan Berliinissä ja Smart Ranskassa. ML-maasturit ja tulevat GST:t valmistetaan päämarkkina-alueelle USA:han Alabamaan perustetussa tehtaassa. V-, Vito- ja Viano-mallit valmistetaan Vitoriassa Espanjassa. G-sarjan maasturit sekä E-sarjan nelivetomallit valmistaa Magna Steyr Itävallassa. Smart-malliston laajentuessa on ilmoitettu, että isompi Forfour-malli tullaan valmistamaan NedCar-tehtaalla Hollannissa. Mercedeksen moottoreista ja vaihteistoista lähes kaikki valmistetaan Untertürkheimin tehtaalla. Berliinissä tehdään 12-sylinteriset bensamoottorit, 8-sylinteriset dieselit sekä Smartin moottorit.

Smart City-Coupé (Ranska) Jeep Grand Cherokee (Itävalta) Chrysler Crossfire (Saksa)

Chryslerin malleista Magna Steyr Itävallassa valmistaa tällä hetkellä Euroopan markkinoille Jeep Grand Cherokeeta ja Chrysler Voyageria. Kysyntähuipun tasaannuttua kaikki PT Cruiserit ehditään nyt valmistamaan Meksikossa, jossa valmistetaan myös mm. moottoreita ja vaihteistoja useisiin Chryslerin malleihin. Euroopassa myytävistä Chrysler-malleista Crossfiren valmistaa Karmann Saksassa, 300M on kanadalainen, muut Chryslerit ja Jeepit kootaan eri tehtaissa Yhdysvalloissa. Sebringin avomalli valmistetaan Mitsubishin tehtaalla Illinoisissa.

seuraava >

Takaisin