Volkswagen Golf Saksasta

Ehkä olennaisin syy tuoda käytetty Golf Saksasta ovat TDI-moottorit, joita meille ei tuotu. 90-hevosvoimainen TDI tuli myyntiin syksyllä 1993 ja 110-hevosvoimainen keväällä 1996. 90 hv koneet ovat tyyppiä 1Z tai AHU ja 110 hv koneet AFN. Koodeista on iloa siinä vaiheessa, kun etsitään varaosia Suomesta. Lohkolämmitin löytyy 90-hevosvoimaisiin luetteloista Seatin kohdalta ja öljynsuodattimeksi käy Skoda Felician 1Y-mallin suodatin.

Golfin varustelu on ollut Saksassa hieman Suomeen tuotuja malleja köyhempää. Ainakin 2-osainen takaselkänoja viistoperämalleista, sävylasit ja tietysti istuinlämmittimet puuttuvat monista saksalais-Golfeista. Myös ohjaustehostin on ollut lisävaruste siinä vaiheessa, kun se Suomessa oli jo vakiona. Lisävarusteisiin saksalaiset ovat tietysti panostaneet suomalaisia enemmän.

Saksassa oli vakiona 2 turvatyynyä vuodesta 1996 lähtien (Suomessa vain 1), ABS-jarrut tulivat vakioksi syksyllä 1996. Samaan aikaan tuli moottorivaihtoehdoksi 100-hevosvoimainen 1,6-litrainen.

Volkswagen Golf erikoismalleja

Saksassa myydyistä Golfeista merkittävä osa on myyty erilaisina erikoismalleina, joista tässä tiivistelmä: (huom. monissa malleissa kattoluukku voitiin lisähintaan korvata ilmastoinnilla).

GT/GTD

GT ei ole mikään erikoismalli, mutta Suomeen sitä ei tuotu. GT:ssä oli CL-tason lisäksi 10 mm madallettu alusta, urheiluistuimet, ajotietokone (bens.), kaksoisajovalot ja pienet etu- ja takaspoilerit. Puskurit ja ulkopeilit olivat alusta alkaen osittain korin väriset. Moottorina oli 1,8/90 hv, Eko-D (75 hv) GTD:ssä ja TDI (90 tai 110 hv) GT TDI:ssä.

GT Special/GTD Special

Malli tuli viistoperään heti vuoden 1991 lopussa, Variantiin syksyllä 1993 ja se säilyi myynnissä vuoteen 1997 asti. GT/GTD:n lisäksi siinä oli mm. keskuslukitus, sävylasit, lasinen kattoluukku, Beta-kasettiradio, tummennetut takavalot sekä BBS-aluvanteet ja 195/50R15 renkaat. Syksystä 1994 lähtien oli lisäksi mm. sähkölasit ja lännitettävät sähköpeilit.

New Orleans

New Orleans oli syksyn 1993 erikoismalli, jossa oli CL:n lisäksi mm. vihertävät sävylasit, lasinen kattoluukku, halpa radio Alpha, lämmitettävät lasinpesusuuttimet, kierroslukumittari ja ratin korkeussäätö. Verhoilu oli musta. Tarjolla oli kaikki moottorit 90-hevosvoimaisiin asti.

Savoy

Savoy oli myös myynnissä syksyllä 1993. Siinä oli ilmastointi, radio Alpha, kierroslukumittari, pääntuet takana ja sumuvalot. Verhoilu oli musta ja takavalot oli osittain tummennettu. Moottoreista oli tarjolla 75-115 hevosvoimaiset.

CL/GL Europe

Europe oli tarjolla vuoteen 1997 asti. Siinä oli erikoisvarusteina vihreät sävylasit, 2-osainen takaselkänoja, kuljettajan istuimen korkeussäätö, pääntuet takana, ABS-jarrut, keskuslukitus, sähkötoiminen kattoluukku, radio Beta ja lämmitettävät lasinpesusuuttimet. GL-mallissa oli lisäksi ratin korkeussäätö ja sähkölasit. Tarjolla oli kaikki normaalit värit ja kaikki moottorit 90-hevosvoimaisiin asti.

VR6 Highline

Vuoden 1994 alusta lähtien tarjolla olleessa huippumallissa oli mm. ilmastointi, 2 turvatyynyä, nahkaverhoilu, pääntuet takana, ovivalot, 8 kaiutinta, veluurimatot, BBS-aluvanteet (6,5J15) sekä korin väriset puskurit, peilit ja kylkilistat.

Pink Floyd

Vuonna 1994 oli tarjolla Pink Floyd. Varusteista löytyy mm. radio Beta, korinväriset peilit ja lämmitettävät pesusuuttimet. Variantissa oli lisäksi korinväriset puskurit, varashälytin ja BBS-aluvanteet. Sisustus oli musta puna-sini-vihrein koristein ja siinä oli monia vakiosta poikkeavia yksityiskohtia.

Avenue

Syksyllä 1994 tuli pitkäaikainen erikoismalli Avenue, jossa oli GL:n lisäksi mm. urheiluistuimet, radio Beta, lasikattoluukku, lämmitettävät pesusuuttimet, pääntuet takana, sähkölasit, kaksoisajovalot, ajonestolaite sekä tummennetut takavalot ja sivuvilkut.

Colour Concept

Myös Colour Concept tuli syksyllä 1994 ja oli tarjolla vuoteen 1997 asti. Siinä oli 15" aluvanteet, 2-värinen nahkaverhoilu, urheiluistuimet, keskuslukitus ja sähkölasit. Tarjolla oli 5 voimakasta ulkoväriä. Moottoreista oli saatavilla vähintään 90-hevosvoimaiset vaihtoehdot VR6:een asti.

Young Family

Variantin perheversiossa oli CL:n lisäksi mm. kattokaiteet, 14" aluvanteet, pääntuet takana, urheiluistuimet ja ratin ja istuimen korkeussäädöt. 

Rolling Stones

Vuoden 1995 Rollari on tuttu Suomestakin. Saksassa oli kuitenkin hieman enemmän varusteita, kuten aluvanteet ja radio Beta. Moottorit olivat 60-90 hevosvoimaisia.

Movie

Vuosimallin 1996 Movie perustuu CL-malliin, jota on täydennetty urheiluistuimilla, kuljettajan istuimen korkeussäädöllä ja monilla koristeilla. Tarjolla oli kaikki moottorit 90-hevosvoimaisiin asti.

Bon Jovi

Keväällä 1996 esitellyssä Bon Jovissa oli mm. 15" BBS-aluvanteet, Beta radio, keskuslukitus, sähkölasit,  lämmitettävät korin väriset sähköpeilit, nahkaratti, urheiluistuimet ja tummennetut takavalot ja sivuvilkut. Bon Jovia sai kaikilla alle 2,0-litraisilla moottoreilla.

Classic Edition

Keväällä 1996 esitelty Cabrioletin varsin mittava varustepaketti sisälsi mm. BBS-aluvanteet (15"), nahkaverhoilun, Gamma-radion, sähkölasit, keskuslukituksen, lämmitettävät sähköpeilit, nahkaratin, istuinlämmittimet ja täysin korinväriset puskurit.

20 Jahre GTI

GTI:n juhlamallissa vuonna 1996 oli 7J16 aluvanteet, lasikattoluukku, punaiset raidat puskureissa, radio Gamma, suuret tuplapakoputket, golfpallo-vaihdekepin nuppi jne.

50 Jahre auto, motor und sport

Kesän 1996 juhlamalli oli varustettu 90 hv TDI-moottorilla ja varustelu oli runsas: mm. 15" BBS-aluvanteet, nahkaverhoilu, radio Gamma + CD-soitin, sähkölasit ja -peilit, keskuslukitus ja lämmitettävät etuistuimet.

Joker

Vuoden 1996 lopussa esitellyssä Jokerissa oli mm. aluvanteet, osittainen nahkaverhoilu, keskuslukitus, radio Beta, vihertävät sävylasit ja sähköpeilit. Verhoilu oli värikäs ja takavalot tummennetut. Jokeriin oli tarjolla kaikki moottorit 110-hevosvoimaiseen asti.

Trendline

Syksystä 1996 lähtien tarjottiin lievästi urheilullista Trendline-varustetasoa. Siinä oli mm. urheiluistuimet, pääntuet takana, sisävalon viive, vihreät sävylasit sekä tummennetut takavalot ja sivuvilkut.

Family

Vuonna 1997 oli tarjolla edullinen Family, jossa oli pääntuet takana, radio Alpha, lisäjarruvalo, lasikattoluukku, sivuturvatyynyt ja etuistuinten korkeussäätö.