Renault Mégane/Scénic (1996-2003)

 

Syyskuussa 1995 julkistettiin Renault Mégane, joka korvasi mallistossa 19:n. Suomeen Mégane ehti maaliskuussa 1996. Méganen muotoilussa toistuivat ellipsit niin ulkona kuin sisälläkin. Mégane.ei juurikaan kasvanut kooltaan edeltäjäänsä verrattuna. Akseliväli oli 4 cm pitempi, mutta kokonaispituus kutistui kolmella sentillä. Sisätilat olivat entisen kokoiset, mutta tavaratila entistä pienempi. 
Pienillä edistysaskelilla Renault säilytti asemansa kokoluokan parhaimmistossa. Kehitystä tapahtui mm. kolariturvallisuudessa, jarruissa ja varustetasossa. Méganen ehkä ylivoimaisin ominaisuus markkinoille tullessaan oli turvallisuus. Eräs tuore turvallisuusratkaisu oli turvavyön kiristimien voimanrajoittimet. 

Suomeen tuodut moottorivaihtoehdot olivat 1.6e 75 hv, 1.6 90 hv, 2.0 114 hv, 2.0 16V 150 hv ja 1.9D 64 hv. 1,6-litrainen oli suurennettu 1,4-litraisesta Energy-moottorista.

 

19:n tavoin 2,0-litraisessa oli takajousituksessa 4 vääntösauvaa. Myös 1,6-litraisen ajettavuus oli kuitenkin ongelmaton.

Syksyllä 1997 esiteltiin moottorivalikoimaa täydentämään 1.9 dTi, jossa oli tehoa 98 hv.

Vaikka suomalainen mainosmies väänsi 5-ovisenkin korimallin nimen harhauttavasti Coupéksi, oli mallistossa myös oikea 2-ovinen Coupé. Sen akseliväli oli vain 247 cm eli 11 cm normaalia Méganea vähemmän. Takapenkin tilat olivat varsin ahtaat ja pienellä luukulla varustettu tavaratila epäkäytännöllinen.
Syksyllä 1996 mallistoa täydensi porrasperäinen korimalli, joka tunnettiin nimellä Classic. Sen 510-litrainen tavaratila oli eräs luokkansa suurimmista.
Perusmallin tunnus oli jälleen RN. Se sisälsi mm. ohjaustehostimen, kuljettajan turvatyynyn, kauko-ohjattavan keskuslukituksen ja 2-osaisen takaselkänojan. Kokonaisuutena varustelu oli kuitenkin varsin köyhä.

RN-mallin verhoilu oli yhdistelmä plyysiä ja pyöreäkuvioista kangasta. Classicissa myös RN-verhoilu oli plyysiä.

ABS-jarrut tulivat vakiovarusteeksi vuoden 1997 lopussa.

RT-mallin plyysiverhoilu oli näyttävä, mutta muuten sisustus ei ollut kovin laadukkaan tuntuinen. Classicissa kangas oli kuvioinniltaan hillitympää.

RT:n varusteluun sisältyi mm. lämmitettävät sähköpeilit, sähkölasit edessä, sumuvalot, takaniskatuet, ulkolämpömittari, sävylasit ja kuljettajan istuimen korkeus- ja ristiseläntuen säädöt.

Mégane Cabriolet esiteltiin syksyllä 1996 ja se perustui luonnollisesti Coupén lyhyempään koriin. Cabrioletin valmisti Karmann Saksassa. 16V-mallissa oli sähkötoiminen katto, vuosimallissa 2000 se tuli myös 1,6-litraiseen.
Lokakuussa 1996 esiteltiin Euroopan ensimmäinen kompakti tila-auto Renault Mégane Scénic. Se vastasi akseliväliltään ja pituudeltaan 5-ovista, mutta oli sitä 18 cm korkeampi. Takaistuimella oli kolme erillistä istuinta, joista keskimmäinen oli varsin kapea. Istuimet oli helposti yksitellen poistettavissa. Normaaliasennossa tavaratila jäi melko lyhyeksi. Sen sijaan erilaisia säilytyslokeroita oli runsaasti.
Mégane Scenicin moottorivaihtoehdot olivat 1.6e 75 hv, 1.6 90 hv, 2.0 114 hv ja 1.9 dTi 98 hv. Suomessa keskityttiin kahteen versioon: 1.6 RN (90 hv) ja 2.0 RT. Moottorin suurentumisen mukana parantui siis samalla myös varustelu. Myöhemmin tuli tarjolle myös RN 1.9 dTi.

Mégane Scénic valittiin vuoden autoksi 1997.

Myös varustelultaan Scénic vastasi melko tarkkaan 5-ovista. RN:ssä oli siis kauko-ohjattu keskuslukitus ja kuljettajan turvatyyny. Sen sijaan käyntinopeusmittari ja korin väriset puskurit oli karsittu, mutta sumuvalot ja "lentokonepöydät" olivat vakiona. RT:ssä oli sähkölasit edessä, lämmitettävät sähköpeilit ja pääntuet takaistuimella. Myös Sceniciin ABS-jarrut tulivat vakioksi joulukuussa 1997. Jo syksyllä 1997 niitä oli tarjottu 1900 markan lisähinnalla.
Verhoilukankaat poikkesivat muista korimalleista. Perusidea oli kuitenkin sama: RN:ssä oli plyysin ja kankaan yhdistelmä, RT:ssä kokoplyysiä. RT:hen sai haluttaessa rohkean monivärisen verhoilun takaistuimelle.

Maaliskuussa 1999 oli perusteellisen faceliftin aika. Suurimmat muutokset oli keulassa. Myös puskurit ja takavalot olivat uudet. Classicin perässä oli kromilista. Uutta oli myös 12 vuoden puhkiruostumattomuustakuu.

Uusi korimalli Mégane-perheessä oli farmari, joka valmistettiin Turkissa.

Uudet moottorit olivat 1.4/75 hv, 1.4 16V/95 hv, 1.6 16V/110 hv ja 1.9 dTi/100 hv. 2,0-litrainen suorasuihkutusmoottori (140 hv) tuli Suomeen vain Cabriolet-mallina. 1,4-litraisia lukuun ottamatta siirryttiin 15" pyöriin, joihin sopivia talvirenkaita (185/60R15) ei ole tarjolla monellakaan merkillä. 4 vääntösauvan taka-akselisto oli nyt kaikissa malleissa. 

 

Varustevaihtoehdot kantoivat Suomessa kirjainten sijasta tunnuksia Confort, Grand Confort ja Sport. Varustelu vastasi suunnilleen entistä RT-tasoa. Lisänä oli ajotietokone, matkustajan turvatyyny, sivuturvatyynyt sekä takaistuimen kolmas rullavyö ja pääntuki.
Erot varustetasojen välillä olivat pieniä. Grand Confortissa oli Confortin lisäksi sähkölasit takana, takaistuimen keskikyynärnoja, nahkaratti ja Renaultin erikoiset etupääntuet. Sportissa oli kevytmetallivanteet, nahkaratti, valkopohjaiset mittarit, takaspoileri ja sport-etuistuimet.

Kuvan plyysiverhoilu oli Confortissa ja Grand Confortissa. Sportissa oli tumma plyysiverhoilu. 

Scénic uudistui muuta mallistoa myöhemmin, syksyllä 1999. Samalla mallinimestä pudotettiin Mégane pois. Keula muuttui Mégane-perheestä poikkeavaksi. Muuten uudistusohjelma oli vastaava kuin Méganessa. Lisäksi takaistuinten kiskoja kehitettiin edelleen ja säilytyslokeroita lisättiin. Lastenistuimille tuli Isofix-kiinnikkeet. Alustaa oli jieman jämäköitetty. Moottorit olivat 16-venttiilisiä: 1.4/95 hv, 1.6/110 hv ja 2.0/150 hv. Lisäksi oli 1.9 dTi.
Sisätilat olivat ilmeeltään entistä valoisammat. Verhoilu oli sinistä tai tiilenpunaista kirjavaa plyysiä. Varustetasot olivat Confort, Vario ja Grand Confort. Lisäksi oli nahkaverhoiltu ja ilmastoitu Grand Confort Plus. 

Confort vastasi suunnilleen aikaisempaa RT-tasoa lisättynä 4 turvatyynyllä ja ajotietokoneella. Variossa oli lisäksi takaistuinten pituus- ja selkänojan säätö, laatikot etuistuinten alla ja virtapistoke takana. Grand Comfortissa oli mm. sähkölasit takana, nahkaratti ja avattava takalasi. 

Keväällä 2000 Scénic-mallistoon liittyi korkealla maavaralla ja maasturimaisilla koristuksilla varustettu nelivetoinen RX4. Viskolukkoon perustuva nelivetojärjestelmä ei ollut kovin kehittynyt. Moottoreina RX4:ssä oli 2,0-litrainen bensa ja 1,9-litrainen diesel.
Syksyllä 2000 muuttuivat varustetasot niin Méganessa kuin Scénicissä. Perusmalliksi tuli suunnilleen vanhaa RN-tasoa vastaava Authentique. Expression vastasi entistä Confortia ja huipulla olivat Dynamique ja Privilège, joista Dynamiquessa oli sport-istuimet ja -verhoilu. Kaikissa malleissa oli nyt hätäjarrutustehostin.
Samaan aikaan korvattiin 1.9 dTi uudella Common Rail -dieselillä (1.9 dCi 105 hv). Scénic sai uusia ulko- ja sisävärejä ja muutamia uudistettuja yksityiskohtia toukokuussa 2001. Ilmastointilaite tuli Méganeen vakiovarusteeksi lokakuussa 2001. Vuoden 2002 alussa Mégane ja Scénic saivat tunnuksen Premium ja sen mukana kevytmetallivanteet ja CD-radion ilmastoinnin lisäksi.
Vakiovarusteet Renault Megane (pdf) Megane 5d värit vm. 97
Mitat Megane -1999 Megane Classic värit vm. 97
Mitat Megane 1999- Megane 5d/4d värit vm. 01
Mitat Scenic Megane Break värit vm. 00
Teho- ja vääntökäyrät Megane Coupe/Cabrio värit vm. 00
Scenic värit vm. 97
Scenic värit vm. 00
Plussat: Miinukset:
+ turvallisuus aikansa kärkitasoa - hieman halpa sisustus
+ 16V moottorit taloudellisia ja pirteitä - istuinten tarjoama tuki, ajoasento
+ hyvä ruostesuojaus - suurehko kääntöympyrä
+ sisätilat - ohjaustunto keskialueella
+ tavaratila (Break ja Classic)
+ kokonaisuutena hyvät ajo-ominaisuudet
Méganen myynnin kehitys Suomessa oli nousujohteista loppuun asti. Alkuvuosina se jäi rekisteröintitilastossa kymmenennen sijan huonommalle puolelle, mutta vuonna 2002 se oli 7. sijalla. Myyntikehityksessä auttoivat faceliftin yhteydessä tehdyt parannukset sekä hintakilpailukyvyn jatkuva parantuminen. Lopussa Mégane tarjosi hyvinkin kattavan varustepaketin tuoreempia kilpailijoita edullisempaan hintaan. Kansainvälisesti Scéniciä myytiin lähes yhtä paljon kuin muita korimalleja yhteensä, mutta Suomessa osuus jäi vähäisemmäksi. Toisen sukupolven Méganet tulivat markkinoille vaiheittain vuoden 2003 aikana.

Mégane sijoittui vikatilastoissa hieman keskitason alapuolelle. Joitakin vikoja on lueteltu HS vikasarjassa. Yksityiskäytössä olleissa uudehkoissa Renaulteissa on usein huoltosopimus, jota on mahdollisuus jatkaa autoa Renault-liikkeestä ostettaessa.

takaisin