Opel Astra (1991 - 1998)

 

Opel Kadettin seuraajaksi esiteltiin Astra elokuussa 1991. Suomeen uutuus ehti lokakuussa. Astra oli suunniteltu maltillisesti: se oli persoonaton, mutta ei ärsyttänyt ketään. Ulkomitat olivat kasvaneet vain parilla sentillä joka suuntaan, mutta sisätilat olivat Kadettia suuremmat ja luokkansa parhaimmistoa. 
Astrassa oli panostettu mukavuuteen: jousitus oli huomattavasti Kadettia pehmeämpi ja äänieristys kilpailijoita parempi. Samaan aikaan esiteltyyn Golfiin verrattuna Astra oli sekä halvempi että paremmin varusteltu. Kaikissa Suomeen tuoduissa autoissa oli mm. radio, ohjaustehostin ja 2-osainen takapenkki.
Korimalleina olivat 3- ja 5-oviset viistoperämallit ja Caravan. Keväällä 1992 mallisto laajeni sedanilla. Caravanin tavaratila oli ulkomittoihin verrattuna erittäin suuri. Myös sedanin 500 litran tavaratila oli suuri, kun muistetaan auton vain 424 cm:n pituus. Caravan nousi Suomen ostetuimmaksi farmariksi.
Astran mallivalikoima oli laaja. Moottorit olivat 1.4i (60 hv), 1.6i (75 hv), 1.8i (90 hv), 2.0i (115 hv), 2.0i 16V (150 hv), 1.7D (60 hv) ja 1.7TD (82 hv).  Syksyllä 1992 esiteltiin 1.4i 82 hv ja 1.6i 100 hv, jotka korvasivat 75- ja 90-hevosvoimaiset yksipistesuihkutuksella varustetut mallit. Vuoden 1994 alussa tuli 1.6 Eco (71 hv).
GL-mallin verhoilu oli tyypillistä perustasoa. Vuoden 1992 alusta GL:n alapuolella oli tarjolla myös perusmalli, josta oli varustelusta karsittu radio, kuljettajan istuimen korkeussäätö ja ohjaustehostin Caravan-mallia lukuun ottamatta. Keväällä 1993 perusmalli sai merkinnäkseen Young ja siinä oli radio.
GLS:n sisustus oli luokassaan varsin tasokas. Verhoilu oli plyysiä ja vakiovarusteena oli keskuslukitus, takaistuimen keskikyynärnoja, lämmitettävät sähköpeilit ja sävylasit. GLS:n yläpuolella oli CD, jossa oli mm. ABS-jarrut, pääntuet takana ja sähkölasit edessä.  
Vain Caravan-malleihin sai Club-varustelun, jossa oli GL-tason lisäksi mm. tyylikäs verhoilu, urheiluistuimet ja lämmitettävät sähköpeilit. Sama verhoilu oli myös GT-versiossa, joka sisälsi Clubin lisäksi sumuvalot, takaspoilerin ja korinväriset peilit. GT-varustelu oli saatavissa vain viistoperämalliin. GT muuttui Sportiveksi syksyllä 1993.
Astra GSi:n tunnisti asiantuntematonkin erilaisesta keulasta ja isosta takaspoilerista. GSi:ssä oli ABS-jarrut, ajotietokone, 15" aluvanteet ja keskuslukitus. 16-venttiilisessä oli myös luistonesto. 
Syksyllä 1994 oli faceliftin aika. Tekniset muutokset olivat vähäisiä, enemmänkin keskityttiin ulkonäön tuoreuttamiseen. Alustassa uutta oli kaasuiskunvaimentimet. Uusia moottoreita olivat 1.7 DTL (68 hv) sekä Ecotecit 1.6i 16V (100 hv) 1.8i 16V (115 hv) ja hieman myöhemmin 2.0i 16V (136 hv).  
Vakiovarusteena oli nyt kaikissa 4/5-ovisissa keskuslukitus. Airbag oli tullut vakiovarusteeksi jo hieman ennen faceliftiä, kesäkuussa 1994. GLS- ja GSi-malliin sai 4000 markalla ABS-jarrut ja matkustajan turvatyynyn. GSi:n 150 hv:n versiossa nämä olivat vakiona.
Maski sai enemmän Vectraa muistuttavat muodot ja vilkunlasit olivat kirkkaat. Myös GSi:n keula oli nyt samanlainen kuin muissa malleissa.

Puskurit olivat GL-mallissa mustat. GLS-mallissa oli puskurin alaosat korin väriset. Sport- ja GSi-malleissa mustaa oli vain kapeat raidat.

Perässä uutta oli musta paneeli takavalojen välissä sekä tummennetut takavalot. Viistoperämalli sai pienen kattospoilerin takaikkunan yläpuolelle. Kaikissa Caravaneissa oli nyt kattokaiteet vakiona.
Kuvan GLS-verhoilu oli jälleen miellyttävän pehmeää GL-kankaasta poiketen.

Ajonestolaite tuli vakiovarusteeksi joulukuussa 1994.

Vuoden 1996 alussa esiteltiin GL:n ja GLS:n väliin Comfort, jossa oli mm. sähkölasit edessä, lämmitettävät sähköpeilit ja takaistuimen keskikyynärnoja. 4000 mk:n turvapaketti oli lisävaruste.

Syyskuussa 1996 Sportin korvasi Sporty, jossa oli entisen lisäksi metalliväri, shkölasit edessä ja nahkaratti. GL:n korvasi Merit, jossa oli muiden Astrojen tavoin korin väriset puskurit ja sumuvalot. Myös Meritiin sai ABS-jarrut ja toisen airbagin 4000 markalla toukokuusta 1997 lähtien.

Yhteenveto Astran mallivaihtoehdoista pdf-tiedostossa.

Syksyllä 1996 150-hevosvoimainen GSi 16V poistui ja tehokkaimmaksi Astraksi jäi 136-hevosvoimainen. Syksyllä 1997 mallistoa supistettiin muutenkin ja varustelua täydennettiin hieman: mm. sävylasit ja takaistuimen kyynärnoja olivat jo Meritissä ja Sportyssa oli metalliväri. 
Keväästä 1993 lähtien Astra-mallistoon kuului myös Cabrio. Sen moottori oli aluksi 2,0-litrainen, myöhemmin 1.8 16V. Myös Cabrio koki faceliftin 1994. Vuosimallissa 1997 oli sähköllä toimiva katto.
Mallivaihtoehdot Suomessa (pdf)
Vakiovarusteet Opel Astra (pdf)
Plussat: Miinukset:
+ kulutus - välitykset ja ohituskiihtyvyys
+ varustelu, ohjaustehostin - maalaus, ruosteenesto
+ ajo-ominaisuudet - laatu
+ meluttomuus - kytkimen pitkä liike, vaihteensiirto
+ sisä- ja tavaratilat - lämmityslaite
+ turvallisuus
+ ajoasento ja istuimet
Astra sijoittui ominaisuuksiltaan luokkansa parhaimmistoon Golfin ja Renault 19:n ohella. Se oli taloudellinen ja tilava. Suurimmat ongelmat liittyvät laatuun, joka oli kuitenkin parantunut E-Kadettiin verrattuna. Yleisimmät viat on listattu HS Vikasarjassa.

Astran F-sukupolvea valmistettiin yhteensä lähes 5 miljoonaa autoa. Korimalleista ensimmäisinä vuosina suosituin oli viistoperä, mutta farmareiden suosio oli kasvussa ja lopuksi Caravan oli eniten valmistettu malli. Astra G tuli Suomeen maaliskuussa 1998.

takaisin