Koeajossa Toyota RAV4 2.0 VVT-i

 

Taustaa

Toyota RAV4 on ollut markkinoilla jopa Honda CR-V:tä pidempään. Ensimmäinen sukupolvi, Funcruiser, esiteltiin jo 1994. Nykyinen malli on ollut myynnissä keväästä 2000 lähtien. RAV4 on kooltaan pienempi kuin kilpailijansa. Pituutta on vain 425 cm. Ulkomuoto on tyylikäs ja kilpailijoita sporttisempi. Nelivetomallin rinnalla on myynnissä myös 1,8-litrainen pelkästään etuvetoinen versio. Koeajetussa 2,0-litraisessa on monien kilpailijoiden tapaan viskokytkimellä toteutettu neliveto. Ajoin RAV4:llä samana päivänä kuin CR-V:llä ja Cherokeella.

Kori ja sisätilat

Pienempien ulkomittojen perusteella voi päätellä, että RAV4:n takaistuimella on ahtaampaa kuin kilpailijoissa. CR-V:hen verrattuna tilaa onkin selvästi vähemmän, mutta kuitenkin kohtuullisesti kahdelle. Kolmelle takaistuinta ei olekaan tarkoitettu. Istuin on jaettu keskeltä kahtia eikä keskimatkustajalle ole pääntukea. Pääntilaa takana on reilusti. Ajoasento ja istuimet eivät jätä juurikaan toivomisen varaa.

CR-V:n tavoin myös RAV4:ssä takaistuin on säädettävissä pituussuunnassa. Tavaratilaa on melkein yhtä paljon kuin CR-V:ssä ja se on selkeän muotoinen. Tavaratilan ovi avautuu RAV4:ssäkin väärälle sivulle. Lastauskorkeus on poikkeuksellisen alhainen. Myös RAV4:ssä varapyörä on kiinnitetty takaoveen. Ilmeisesti tämän katsotaan kuuluvan maasturiin. Takaovi olisi kuitenkin helpommin käsiteltävissä ilman painavaa varapyörää ja se voitaisiin tehdä ylösavautuvaksi, kuten Hyundai Santa Fe:ssä. Myös näkyvyys taakse olisi todennäköisesti parempi.

Moottori ja suorituskyky

RAV4:n moottori on monista Toyota-malleista tuttu vahvasti vääntävä 2,0-litrainen 150-hevosvoimainen, tässä tapauksessa ilman suorasuihkutusta. Moottori on 2,0-litraisten parhaimmistoa ja tarjoaa hyvän suorituskyvyn. Kierroksia käyttämällä kulku on jopa pirteämpää kuin CR-V:ssä. Kaasupolkimen painamishaluja rajoittaa kuitenkin moottorin voimakas ja karkea ääni kiihdytyksissä. Avensiksen äänieristyksestä jäädään kauas jälkeen. 

Ajettavuus, alusta ja melutaso

RAV4:n akseliväli on vain 249 cm. Se auttaa ymmärtämään auton epävakaata kulkua. Talviolosuhteissa kulku on tempoilevaa. Oman ongelmansa tuo vielä kevyt, lievästi tunnoton ohjaus, joka pahentaa tunnetta urissa vaeltelusta. Sen sijaan kaupungissa RAV4 on kotonaan. Se tuntuu näppärältä ja käteen sopivalta, vaikka kääntöympyrä ei olekaan käytännössä pienempi kuin CR-V:ssä. 

Jousitusmukavuus on selvästi puutteellinen. Puutteet ilmenevät niin pienenä täristyksenä kuin suurisakin heitoissa. Henkilöautotasosta ollaan kaukana. Myöskään melutasossa ei ole kehumista. Äänekkään moottorin ohella myös rengasmelu ja suhinat häiritsevät.

Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus

Korkeahkosta hinnasta huolimatta RAV4:stä puuttuu ilmastointi, joka maksaa peräti 1670 euroa, sivuturvatyynyt, radio ja ajotietokone. Vakiona on kauko-ohjattava keskuslukitus, ajovaloautomatiikka ja valonpesimet, jotka puuttuvat monista kilpailijoista.

Hallintalaitteet ovat Toyotan perheautojen tapaiset ja sellaisena toimivat. Sisustus on pyritty tekemään sporttiseksi. Tyylillisestä onnistumisesta voidaan olla montaa mieltä. Samalle tasolle ulkonäön kanssa sisätilojen muotoilu ei yllä. Laatuvaikutelma on kuitenkin moitteeton toisin kuin Hondassa.

Kilpailuasetelma

Pienistä katumaastureista kaksi nousee yli muiden suosikeikseni. Toinen on ongelmaton Honda CR-V. Toinen on Toyota RAV-4, jossa on Hondaa selkeämpiä puutteita, mutta joka on maastureista henkilöautomaisin ja samalla käteensopivin. Ajamisen iloa on puutteista huolimatta enemmän kuin CR-V:ssä. Pienistä ulkomitoista huolimatta sisätilat ovat melko hyvät. Selkeää plussaa Toyota saa myös tyylikkäästä ja nuorekkaasta ulkonäöstä. Ongelmana Toyotan osalta on hinta, joka ilmastoinnilla varustettuna nousee peräti 5500 euroa Hondan yläpuolelle.

16.11.2002 Timo Nurmela 

takaisin