Koeajossa Fiat Panda 60

 

Taustaa

Euroopan kokenein pikkuautojen valmistaja ei ole uudistanut mallistoaan kovin rivakkaan tahtiin, mutta nyt osaaminen on ladattu uuteen Pandaan, joka valittiin Vuoden Autoksi 2004. Jäin tuolloin ihmettelemään, mitä sellaista Pandalla oli tarjottavana, joka vei sen äänestyksessä ohi esim. Golfin ja Mazda 3:n. Niinpä koeajo oli paikallaan Pandan ominaisuuksien selvittämiseksi. 

Kori ja sisätilat

Pandan muotoilu on persoonallinen. Ikkunalinjaus on erikoinen ja auto näyttää kapealta ja korkealta. Esimerkiksi Yarisiin verrattuna Panda on 7 cm kapeampi ja 11 cm korkeampi. Takaylitys on lyhyt, mutta etuylitys samaa luokkaa kuin normaaleissa pikkuautoissa.

Edessä on pituussuunnassa tilaa isommillekin ihmisille. Istuimet ovat kuitenkin kooltaan pienet, mutta tarjoavat kohtuullisen sivutuen. Kapeassa autossa hartiat ottavat isokokoisilla ihmisillä toisiinsa. Takaistuimella polvitilaa on luonnollisesti rajoitetusti, mutta polvet kiinni etupenkissä pystyy 185-senttisen kuljettajan takana matkustamaan saman pituinen matkustaja. Pääntilaa takana on riittävästi ja korkea istuin on varsin onnistunut. Reisitukea lyhyt istuinosa ei kuitenkaan tarjoa aikuisille. 

Pandan tavaratila on pieni. Lastenvaunuja 206-litraiseen tilaan on turha yrittää sovittaa, mutta kauppakassit mahtuvat mukaan. Auton luonteeseen jotenkin sopisi, että säilytyslokeroita sisätiloissa olisi reilusti, mutta ei. Näkyvyys autosta on kiitettävä, mihin vaikuttavat pienet ulkomitat ja korkea istuma-asento. Kääntöympyrä on hieman pienempi kuin normaaleissa pikkuautoissa. 

Moottori ja suorituskyky

Pandan ainoa moottorivaihtoehto on Puntosta tuttu 1,2-litrainen 60-hevosvoimainen. Moottori on sitkeä puurtaja toisin kuin saman moottorin 80-hevosvoimainen kierroskoneversio. Pandan kiihtyvyys on vaatimatonta, ilmoitettu lukema 0-100 km/h on 14 sekuntia, mikä ei tunnu uskottavalta. Käytännön ajotilanteissa vääntöä on kuitenkin tarjolla aivan pieniä kierroksia lukuun ottamatta. Sammumaan ei Pandaa saanut, mutta aivan pienillä kierroksilla veto on ohutta. Kun Pandalla pääsee maantiellä vauhtiin, nopeuden nostaminen onnistuu vaivattomasti ja ohituskiihtyvyys nelosella vastaa 1,6-litraista perheautoa viitosella. Eli ohi pääsee hyvässä paikassa. Aivan markkinoiden pienimpiin kuuluvia kulutuslukemia Panda ei tällä moottorilla saavuta.

Ajettavuus, alusta ja melutaso

Pandan suunnittelussa kaupunkiominaisuuksilla on varmasti ollut suurin paino. Siihen viittaa myös ylikeveäksi tehostettu ohjaus. Sähkötoimisessa tehostimessa on myös erillinen City-asento Punton tapaan, joten vakioasennossa ohjaus voisi hyvin olla hieman raskaampi ja jämäkämpi. Maantiellä ohjauksen kanssa tulee kuitenkin hyvin toimeen. Pandalla on yllättävän hyvä ajaa moottoritiellä ja nopeus pyrkii nousemaan laittomiin lukemiin. Rampissa kaarrettaessa auto kallistaa rajusti.

Jousitus on myös kelvollinen pikkuautoksi, jopa Puntoa parempi. Maantien suuret heitot menevät ongelmitta, mutta pikkutäristys tulee läpi ja junankiskojen ylitys saa auton hyppimään levottomasti. Kevyt mikä kevyt.

Myös melutasoa voi luonnehtia kohtuulliseksi luokassaan. Rengasmelu on voimakasta ja moottoritiellä tuulen suhina on melkoinen. Eikä moottoriakaan voi hiljaiseksi kehua. Mutta pahempiakin meluajia halvimmissa autoissa on.

Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus

Panda on tuotu Suomeen varsin kattavasti varusteltuna. Puutelistalle jää lähinnä keskuslukituksen kauko-ohjaus ja ilmastointi. Vakiona on mm. ABS-jarrut, 2 turvatyynyä, joista matkustajan puoleinen on poiskytkettävä, ohjaustehostin, ajotietokone, radio/CD ja keskuslukitus. Eli tavaraa on selvästi enemmän kuin samanhintaisessa Punton perusmallissa.

Hallintalaitteista vaihdekeppi on sijoitettu muutamien tila-autojen tyyliin korkealle kojelautaan. Kojelaudan pullistuma vaihdekepin ympärillä vie polvitilaa, mutta muuten sijoitusta ei voi moittia. Jarrupoljin on vanhaan VW-tyyliin paljon kaasupoljinta ylempänä. Lasinnostimien kytkimet ovat vaihdekepin vieressä ja peilien säätö liki lattialla. 

Kojetaulu on persoonallisesti muotoiltu. Toteutus on nuorekas, mutta kovin muovisen tuntuinen. Sisustusväreissä on paljon vaihtoehtoja - nuorekkaita ja hillittyjä. Myös ulkoväreistä on helppo löytää auton tyyliin sopivia vaihtoehtoja. Vakiovärejä on tarjolla peräti kuusi.

Kilpailuasetelma

Fiat Panda on kelvollinen auto omassa sarjassaan. Mutta samalla rahalla saa oikeita autojakin, joita ei tarvitse arvostella epänormaalin helläkätisin kriteerein. Esimerkiksi Hyundai Getz on samaan hintaan paljon tilavampi ja käytännöllisempi auto, joka tarjoaa luokkaa paremmat ajo-ominaisuudet, paremman suorituskyvyn myös 1,1-litraisena ja todennäköisesti paremman turvallisuuden. Tämä on jäänyt huomioimatta myös Vuoden Auto -valitsijoilta, sillä Pandassa ei ole mitään sellaista uutuusarvoa, jolla valintaa voisi perustella. Se on halvalla tehty auto, jonka tilat ovat epäkäytännöllisen pienet lastenistuimille ja -vaunuille.

3.9.2004 Timo Nurmela 

takaisin