Koeajossa Daewoo Lacetti 1.8 CDX

 

Taustaa

GM Daewoo uudistaa mallistoaan kiivasta tahtia. Golf-kokoluokkaan sijoittuva Lacetti on teknisesti hyvin lähellä porrasperäistä Nubiraa, mutta muotoilusta vastaa Giugiaro, kun taas Nubiran on muotoillut Pininfarina. Lacetti on kooltaan selkeästi samaa luokkaa kilpailijoidensa kanssa. Nubira ja Evanda sen sijaan ovat eräänlaisia välikokoja. Lacetin ainoa korimalli on 5-ovinen viistoperä.

Kori ja sisätilat

Lacetti on ulkomuodoltaan puhdaslinjainen ja yllätyksetön ja miellyttää ainakin omaa silmääni. Daewoo on ottanut muotoilun kilpailuvaltikseen käyttämällä nimekkäitä muotoilijoita. Ulkomitoiltaan Lacetti on uusimpia kilpailijoitaan pitempi, mutta matalampi. Golfiin verrattuna pituutta on 9 cm enemmän ja leveyttä 3 cm vähemmän ja korkeutta 4 cm vähemmän.

Takaistuimella on polvitilaa hieman vähemmän kuin tilavimmissa kilpailijoissa, vaikka mainosteksti muuta väittääkin. Suurempi ongelma on kuitenkin pääntila, jota on melko vähän. Etuistuimet ovat nahkaverhoiltuna lautamaiset, kangasverhoillut halvemmissa versioissa mukautuvat paremmin istujan muotoihin. Näkyvyys taakse on heikko matalan takaistuimen ja alaspainumattomien pääntukien takia. Tavaratila on muodoltaan käyttökelpoinen, mutta tilavuudeltaan luokan normaalitasoa pienempi.

Moottori ja suorituskyky

Lacetin moottorit ovat 1,4-, 1,6- ja 1,8-litraisia bensakoneita, jotka ovat sukua Opelin moottoreille. Koeajettu 1,8-litrainenkin on perusrakenteeltaan sama kuin 90-luvun Astroissa ja Vectroissa. Moottori on kiitettävän sitkeä, mutta terävin potku jää puuttumaan. Kokonaisuutena kuitenkin mainio arkimoottori. Miinuspuolelle voi laskea moottorin karkean käyntiäänen. Pääosa Laceteista myydään luultavasti pienemmillä moottoreilla. 

Ajettavuus, alusta ja melutaso

Lacettin alusta sanotaan viimeistellyn eurooppalaiseen makuun Englannissa. Alusta onkin jämäkkä. Kehittäminen on kuitenkin jäänyt hieman kesken, sillä jousitus on täristävä. Suuret heitot se vaimentaa mallikkaasti, mutta varsinkin hitaassa ajossa jatkuva tärinä häiritsee.

Ajettavuus on japanilaistyylisen vaivaton. Ohjaustuntuma saisi olla parempi, mutta muita suurempia ongelmia ei tullut esiin. Suuntavakavuus ja kaarrekäytös vaikuttavat hyviltä. 1,8-litraisen ohjaustehostin on muista malleista poiketen nopeuden mukaan säätyvä. Daewoo käyttää autoissaan perinteistä tekniikkaa, mikä tässä tarkoittaa hydraulista ohjaustehostinta.

Äänieristyksessä on säästetty. Rengasmelu on voimakas ja lisäksi moottorin ääni häiritsee tavanomaisissakin kaupunkikiihdytyksissä. Maantiellä se jää rengasmelun alle.

Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus

Lacetin varustelu muuttuu moottorin mukaan. 1,4-litraisessa tasona on SE tai ilmastoinnilla varustettu SE AC. Siihen sisältyy mm. lämmitettävät sähköpeilit, sähkölasit edessä, radio/CD-soitin ja 4 turvatyynyä. 1,6-litraisessa SX:ssä on lisäksi mm. keskuslukituksen kauko-ohjaus, etuistuimen keskikyynärnoja ja nahkaratti 

CDX:ssä on nahkaverhoilu, luistonesto, sumuvalot, takaistuimen keskikyynärnoja,  sadetunnistin, CD-vaihtaja ja automaatti-ilmastointi. CDX:n varustelu on siis varsin korkeatasoinen mukavuusvarusteiden osalta.

Hallintalaitteissa ei ole mitään ylimääräisiä kikkailuja. Kytkin on pitkäliikkeinen ja tunnoton. Kaasupoljin on välitetty nopeaksi. Jarrujen käyttö on helppoa. Vaihteensiirto on hieman tahmea. Säilytyslokeroita on runsaasti.

Sisustusmateriaalit antavat hieman halvan vaikutuksen. CDX:ssä on nahkaverhoilu, mutta nahka on kovaa, liukasta ja halvan tuntuista. CDX:n alumiininen keskikonsoli ja metallireunaiset tuuletussuuttimet piristävät näkymää Nubirasta tuttujen mittarien metallikehysten ohella. Alumiinin käyttö koristelussa on Nubiran ja Evandan alkeellista puujäljitelmää parempi ratkaisu, mutta muuten sisustusmateriaalien valintaan voisi panostaa hieman enemmän. 

Kilpailuasetelma

Lacetti 1.6 SX maksaa 18 100 euroa ja 1.8 CDX 20 700 euroa, joka on Daewoosta liikaa. 1,6-litraisen hinta sen sijaan on kohtuullisemmalla tasolla. Esimerkiksi Xsaran saa kuitenkin paremmilla varusteilla lähes samaan hintaan eikä Corollakaan ole kuin 1400 euroa kalliimpi. 1,4-litrainen Lacetti 16 400 eurolla voisi jossakin tapauksessa olla vaihtoehto pikkuautolle. En siltikään ostaisi autoa, jonka jälleenmyynti on arvoitus ja jossa kaikilta osin on käytetty korkeintaan keskitasoista tekniikkaa.

5.6.2004 Timo Nurmela 

takaisin