Koeajossa Seat Ibiza Stella 1.4 

 

Taustaa

VW-konsernin merkeistä Seat edustaa edullista urheilullisuutta. Edullisuus on tosin Suomen osalta menetettyä uuden hinnoittelun myötä. Ilmeisesti hinnat on nyt harmonisoitu ja mainoslause Eniten vastinetta rahalle joutaisi romukoppaan. Konsernin pikkuautoista ensimmäisenä uudistui Skoda Fabia, vuoden 2001 lopussa seurasi VW Polo ja vuoden 2002 uutuus on Ibiza. Mallien perusrakenne on hyvin samanlainen, mutta Seat pyrkii houkuttelemaan ostajia nuorekkaammalla muotoilulla ja myöhemmin tulevilla tehokkailla mallivaihtoehdoilla.

Kori ja sisätilat

Muiden pikkuautouutuuksien tavoin Ibizakin on melko korkea. Sisätilat eivät kuitenkaan ole olleet suunnittelun tärkein asia. Takaistuimella on selvästi vähemmän tilaa kuin Polossa, Fiestassa, Getzissä tai Jazzissa. Pääntila on riittämätön 180-senttiselle ja myös polvitila on rajoitettu. Takaistuin on mukava kahdelle. Istuma-asento on korkea. Keskipaikan pääntuki on käsittämättömän edessä ja keskipaikka on muutenkin epämukava toppausten takia.

Etuistuimet eivät ole yhtä onnistuneet kuin VW-konsernin autoissa yleensä. Istuimet ovat varsin pienet ja selkänojan yläosa kaartaa voimakkaasti taakse. Edessäkin istuma-asento on melko korkea, tuulilasin yläreuna taas on melko alhaalla. Tämä rajoittaa pitkien kuljettajien näköaloja.

Tavaratila on hieman isompi kuin Polossa. Tässä luokassa enemmän tilaa tarjoaa vain Jazz. Takaistuin ei ole säädettävä ja monikäyttömahdollisuudet ovat tavanomaiset.

Moottori ja suorituskyky

VW-konsernin bensamoottoreista pienimmät kuuluvat parhaimmistoon. Ibizan ja Polon perusmoottorina 1.2 12V on onnistunut ja myös 1.4 16V on kilpailijoidensa tasolla. Myös käyntiääni on näissä moottoreissa sivistynyt. Suorituskyky vastaa sitä, mitä 75-hevosvoimaiselta pikkuautolta odottaakin. Vääntöä on paremmin kuin useimmissa kilpailijoissa. Suurilla kierroksilla ei merkittävää lisätehoa saada aikaan. Sitä varten on tarjolla 100-hevosvoimainen versio.

Ajettavuus, alusta ja melutaso

Ajettavuudeltaan Ibiza kuuluu luokkansa parhaisiin ja tällä alueella se on edellä Poloa ja Fabiaa. Ohjaus on sähköhydraulisesta tehostimesta huolimatta maantieajossa tarkka ja tunnokas. Parkkipaikalla se on erittäin kevyt. Suuntavakavuus on kunnossa kitkarenkaillakin ja myös kaarreajo on luontevaa. 

Vastaavasti jousitus on Poloa kovempi ja epämukavampi. Turhaa tärinää pääsee läpi. Autossa oli 185/60R14 -renkaat. 15-tuumaisilla ongelma lienee vielä pahempi. Kuopat ja asfaltin saumat myös kuuluvat. Muutenkin Ibiza on meluisa auto. Melu on pääosin peräisin renkaista. Kesärenkailla melu saattaa olla vieläkin kovempaa kuin Hakkapeliitta Q -kitkarenkailla.

Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus

Ibizan hintaa on pyritty pitämään kohtuullisena jättämällä pois Polon vakiovarusteluun sisältyvät sivuturvatyynyt. Polossa on myös metalliväri vakiona.  Sen sijaan Ibizassa on ulkolämpömittari, valonpesimet ja lämmitettävät lasinpesusuuttimet. Stella E -versiota lukuun ottamatta Ibizan varusteisiin kuuluvat myös kauko-ohjattava keskuslukitus ja etuovien sähkölasit. Seatin tapaan lisävarusteet ovat kalliita. Esim. lämmitettävät peilit 514 euroa ja ilmastointi 1161 euroa. Matkustajan turvatyynyn poiskytkentä on lisävaruste hintaan 71 euroa.

Hallintalaitteissa olennaisin ero VW:hen on punainen mittarivalaistus. Ainoa ihmeellisyys on polttoainemittarin väärin päin oleva asteikko. Ohjauspyörässä on sekä pituus- että korkeussäätö.

Sisustus on laatuvaikutelmaltaan hieman Poloa jäljessä. Joiltakin osin sisustus on toteutettu melko halvasti. Kehitys edelliseen Ibizaan etenkin kojetaulun materiaalissa ja muotoilussa on kuitenkin huikea. Sisustus on muotoilultaan selvästi Poloa modernimpi. Toisaalta säilytyslokeroita on Poloa vähemmän.

Kilpailuasetelma

Pikkuautoluokassa kilpailu on nyt kireää. Uutuuksia on tullut runsaasti. Ibiza 1.4 Stella maksaa 17 850 euroa. Polo 1.4 Firstline on hinnaltaan 16 850 euroa, Fiesta 1.4 Ambiente 5-ovisena 17 190 euroa ja Getz 1.3 GLS 15 000 euroa. Ibiza on siis melkoisen kallis auto. Toki se on myös laadukkaan oloinen ja ominaisuuksiltaan luokkansa parhaimmistoa. Edellä lueteltuihin kilpailijoihin verrattuna sen valintaa täytyy puolustella nuorekkaalla muotoilulla.

17.11.2002 Timo Nurmela 

takaisin