Koeajossa Ford Fusion 1.6 Elegance 

 

Taustaa

Ford on ottanut tavoitteekseen valloittaa ison viipaleen pikkuautojen markkinoista. Uuden Fiestan jälkeen ensimmäinen uutuus on korkea Fusion. Se perustuu hyvin läheisesti Fiestan tekniikkaan, mutta on eräänlainen pieni tila-auto. Fusionin korkeus on 153 cm eli 6,6 cm Fiestaa enemmän.. Fiestaan verrattuna osa korkeuserosta selittyy suuremmalla maavaralla.

Kori ja sisätilat

Fusionin ulkoasu on pelkistetty ja hieman maasturimainen. Ilmanvastus on suurehko. Kokonaisvastus on 43 %  suurempi kuin parhaimmistoon kuuluvassa C-sarjan MB:ssä. Fusion on Focusta noin 13 cm lyhyempi. Se kuitenkin tarjoaa suunnilleen samankokoiset sisä- ja tavaratilat kuin Focus. Leveyssuunnassa on kuitenkin pieni ero Focuksen hyväksi. Fusionissa taas on pääntilaa Focusta enemmän. Istuimet ovat melko hyvät, tosin pikkuautotyyliin melko pienikokoiset. Istuma-asento on melko korkea. Takapääntuet ovat monen uuden mallin tavoin alaslaskettavat, mikä myös tarkoittaa että ne tulevat istuessakin liian eteen. Sisäänkäynti korkeaan autoon on erittäin helppoa, joskin housut likaantuvat helposti leveissä kynnyksissä.

Tavaratila on selkeän muotoinen ja ennen kaikkea kynnystä ei ole lainkaan. Tavaratilan luukku aukeaa poikkeuksellisen korkealle eikä ole niin helppo sulkea kuin voisi. Muunneltavuus on hyvää tasoa. Jopa etuistuimen selkänoja on alastaittuva pitkien tavaroiden kuljettamiseksi. Tavaratilan lattia ei ole samalla tasolla kuin alaslasketut takaselkänojat.

Näkyvyys Fusionista on hyvä joka suuntaan. Jopa konepelti on lyhyenkin kuljettajan nähtävissä. Elegancessa vakiona olevan lämmitettävän tuulilasin langat sumentavat hieman näkymiä. Perusmallin tavaratila on avattava aina avaimella, Elegancessa tavaratila avataan joko avaimella tai sen kauko-ohjaimella. Ei kovin kätevää sekään.

Moottori ja suorituskyky

Fusionin perusmoottori on 1,4-litrainen. Myös dieselvaihtoehto on Fiestan 1,4-litrainen (68 hv). Koeajetussa autossa oli Focuksesta tuttu 100-hevosvoimainen 1,6-litrainen. Moottori on sitkeävetoinen. Focuksessa tosin voimantunnetta maantieajossa vähentävät pitkät välityssuhteet. Fusionissa välityssuhteet ovat lyhyemmät ja moottori kuljettaa 1200-kiloista autoa varsin reippaasti. 1,4-litrainenkin lienee riittävä useimmille tämäntyyppisen auton ostajille.

Ajettavuus, alusta ja melutaso

Nyky-Fordien tavoin Fusioninkin ajo-ominaisuudet ovat mallikelpoiset. Ylimääräinen korkeus ei ole tuonut kulkuun havaittavaa epävakautta. Ajettavuuden kruunaa ohjauksen keveydestä huolimatta hieno ohjaustunto. Kääntöympyrä on Fiestan tavoin pieni. Myös alusta toimii hienosti. Fiestaan verrattuna korkeammat renkaat ovat hieman parantaneet jousitusmukavuutta.

Melutasoltaan Fusion kuuluu selvästi pikkuautoluokkaan. Tässä suhteessa jopa meluisuudestaan moitittu Focus on selvästi edellä. Moottorin ääni on miellyttävä, mutta rengasmelu voimakas. Renkaat ovat kooltaan 195/60R15 eli Fiestaa suuremmat.

Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus

Fusionin varustelu vastaa pääosin Fiestaa. Varustetasot ovat Trend ja Elegance. Trendin vakiovarusteita ovat 4 turvatyynyä, radio/CD-soitin, sähkölasit edessä ja ajovaloautomatiikka. Elegance (+2200 euroa) tarjoaa lisäksi kauko-ohjatun keskuslukituksen, manuaalisen ilmastoinnin, lämmitettävän tuulilasin, lämmitettävät ja sähkösäätöiset peilit, sumuvalot, kartanlukuvalot ja sisävalon viiveen. Säilytystiloja on edessä runsaasti, mutta takaistuimella vain yksi lehtitasku kuljettajan selkänojassa.

Matkustajan turvatyynyn poiskytkentä virta-avaimella on saatavana Ford-liikkeen asentamana lisävarusteena. Lastenistuimen Isofix-kiinnikkeet yllättäen puuttuvat. Mot-lehden mukaan sähkölaseista puuttuu turvatoiminto, joka estää käsien puristumisen sulkeutuvan ikkunan väliin. Kattokuormaa Fusioniin ei sallita lainkaan. Tämäkö perheauto?

Kojelaudan muotoilu edustaa samaa pelkistettyä tyyliä kuin auton ulkoasu. Fiestaan verrattuna viimeisetkin rippeet sisustusmuotoilun virtaviivaisuudesta on karsittu pois. Sisustus on aina tummanharmaa.

Kilpailuasetelma

Fusion sanotaan suunnatun nuorekkaille kaupunkilaisille. Kaupungissa se onkin kotonaan. Se on ketterä ja näkyvyys on erinomainen. Perhekäyttöä ajatellen siinä on pieniä puutteita. Nuorekkuudesta voidaan olla toistakin mieltä. 

Fusion on auto, joka ostetaan järkisyistä. Niinpä sen kilpailijoiksi asettuu Citroën Berlingo ja Toyota Yaris Verso. Niihin verrattuna Fusion on viimeistellympi ja hienostuneempi auto. Hinnaltaan nämä ovat suunnilleen Fusionin tasolla. Fiestaan verrattuna Fusion on 1300 euroa kalliimpi ja Focukseen verrattuna noin 1500 euroa halvempi. Niinpä Fusion tulee varmasti löytämään oman paikkansa markkinoilla.

17.11.2002 Timo Nurmela 

takaisin