Koeajossa Volkswagen Caddy Kombi 2.0 SDI

 

Taustaa

Citroën Berlingo, Peugeot Partner ja Renault Kangoo synnyttivät Suomeen uuden autoluokan: pakettiautomaiset pienet tila-autot. Euroopassa näitä autoja oli toki tunnettu aikaisemminkin, mutta ranskalaistulokkaat olivat selvästi aikaisempaa henkilöautomaisempia. Sen jälkeen markkinoille ovat tulleet mm. Opel Combo Tour, Ford Tourneo Connect ja nyt VW Caddy Kombi. Caddyn edellinen sukupolvi oli lähes sama auto kuin Seat Inca eikä sitä tuotu Suomeen. Suomessa Caddyllä on kuitenkin hyvä nimi 80-luvun suositun pickupin ansiosta. Uusi Caddy on tekniikaltaan mahdollisimman pitkälle yhtenevä Touranin ja uuden Golfin kanssa.

Caddyn pakettiautoversion tavaratila ei Suomen autoverottajan mielestä ole riittävä pakettiautoksi, joten siitä menee täysi autovero. Lisäksi autovero peritään vanhan 85 % systeemin mukaan, jolloin pakettiauto-Caddy on henkilöautoversiota kalliimpi. Useimmat kilpailijat ovat ratkaisseet asian tinkimällä pakettiautoversion varusteista, mutta Caddyssä erona on ainoastaan matkustajan turvatyyny. Uusien säännösten mukaan Caddy Kombista saa pakettiauton poistamalla takaistuimen reunapaikan. Mahdollisiksi haittapuoliksi todellisessa pakettiautokäytössä jää väliseinän puute ja runsaat 200 kg pienempi kantavuus sekä kaupunkijakelussa Kombissa olevat sivuikkunat.

Kori ja sisätilat

Puolassa valmistettava Caddy on VW:n tavara-auto-osaston tuote ja keulan kolho muotoilu yhdistää sen Transporteriin. Caddy on kuitenkin ulkonäöltään tasapainoinen kokonaisuus toisin kuin esim. Opel Combo, jossa henkilöauton matala keula on yhdistetty massiiviseen takapäähän. 

Caddyn sisätilat ovat hyvin leveät. Ulkoleveyttä on n. 5 cm Golfia enemmän, mutta sisätiloissa ero on suurempi. Takaistuimella on joka suuntaan kelvolliset tilat kolmelle aikuiselle. Pakettiautoksi rekisteröitäessä poistetaan yksinkertaisuuden vuoksi oikean puoleinen reunapaikka, jolloin keskipaikka jää käyttöön ja se ei tietysti ole aivan reunapaikkojen veroinen matkustajia ajatellen. Takaistuimella istutaan mukavan korkealla toisin kuin Combossa ja Tourneo Connectissa. Etuistuimet ovat laimeasti muotoillut, mutta miellyttävät.

Kombiin saa myös kolmannen penkkirivin kahdelle matkustajalle. Sen tilat ovat myös käyttökelpoiset, mutta tavaraa kuljetettaessa penkki vie paljon tilaa, sillä se ei taitu henkilöautomaisempien tila-autojen tavoin lattian alle. Caddyn tavaratila on järkevästi suunniteltu. Tilaa on runsaasti, sidontalenkit asialliset ja perässä on pariovet. Liukuovi on vakiona oikealla puolella. Koeajoautossa liukuovi vaati reippaita otteita sulkeutuakseen. Kombissa on tavaratilassa huopamattoverhous, pakettiautossa peltipohja ja puolikorkea kuitulevyverhous seinissä. Pyöränkotelot ovat paljaat molemmissa versioissa. Näkyvyys Caddystä on muuten hyvä, mutta keula jää kuljettajan paikalta täysin näkymättömiin. Ulkopeilit ovat pakettiautomaisen isot.

Moottori ja suorituskyky

Caddyn moottorivaihtoehdot ovat 1.4 (75 hv), 1.6 (102 hv), 2.0 SDI (69 hv) ja 1.9 TDI (105 hv). Koeajetussa autossa oli uusi 2,0-litrainen SDI eli ahtamaton diesel. Sen kiihtyvyydeksi nollasta sataan luvataan 20,5 sekuntia. Kaupunkinopeuksista tällä koneella selviää ongelmitta ahkeralla vaihtamisella, mutta maantiellä puhtia ei riitä. Välitykset ovat dieseliksi melko lyhyet, mutta ohituskiihtyvyydestä kertoo se, että valmistajan ilmoittamat ohituskiihtyvyyslukemat ovat niin 4. kuin 5. vaihteella heikommat kuin 1,4-litraisella bensakoneella. Caddy Kombi 2.0 SDI:n paino on 1532 kg ja se on 69-hevosvoimaiselle moottorille liikaa.

Ajettavuus, alusta ja melutaso

Alusta on pienin muutoksin sama kuin Touranissa. Sähköinen ohjaustehostin on toimiva ja ohjautuvuus täsmällistä Touranin tavoin. Kaarteissa korin suuri korkeus tulee esille, mutta kokonaisuutena Caddy on hyvin henkilöautomainen ajettava.

Jousitus on tukeva, mutta kohtuullisen mukava. Aivan Touranin veroisesti jousitus ei kuitenkaan toimi. Nykytyyliin verrattuna korkeaprofiiliset renkaat (195/65R15) auttavat pienten epätasaisuuksien tasoittamisessa. Melutaso on SDI:ssä hyvin pakettiautomainen. Moottorin 4000 kierrokseen jatkuvan vetoalueen joutuu laiskassa autossa käyttämään hyväkseen ja ääni on Transitmainen. Moottorin ääni on voimakas jo pienillä kierroksilla. Maantienopeudessa mukaan tulee lisäksi takaosan vaatimattomasta verhoilusta johtuva voimakas rengasmelu ja kumina.

Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus

Caddy Kombin vakiovarustukseen kuuluu mm. ABS-jarrut, luistonesto, radio ilman CD-soitinta sekä poiskytkettävä matkustajan turvatyyny. Lisävarusteista ilmastointi maksaa 999 euroa, sivuturvatyynyt 445 euroa ja comfort-paketti (kauko-ohjattava keskuslukitus, sähköpeilit ja sähkötoimiset etulasinnostimet) 550 euroa. Vakionopeussäätimen saa 490 eurolla ja ajotietokoneen 315 eurolla. Kolmas penkkirivi maksaa 1065 euroa.

Hallintalaitteet edustavat Polosta ja Touranista tuttua VW:n perustyyliä. Nopeusmittarin asteikko tihentyy satasen yläpuolella. Säilytyslokeroita on hyvään pakettiautotyyliin runsaasti. Säilytystilaa on myös katossa.

Sisustuksessa Caddy on pelkistetyllä asialinjalla. Turhat koristeet on jätetty pois, mutta perusharmaata verhoilua on sentään piristetty kuvioinnilla. Ulkoväreissä vakiovärien valikoima on ainutlaatuisen runsas. Sisustuksen laatu on totuttua VW-tasoa.

Kilpailuasetelma

Caddy Kombi SDI:n perushinta on 22 950.  Berlingo 1.9 D maksaa 21 000 (sis. ilmastointi), Kangoo 1.5 dCi 20 700 ja Yaris Verso 1.4 D-4D 20 920. Caddy on siis noin 10 % kilpailijoitaan kalliimpi auto. Se on kuitenkin myös modernimman oloinen ja ranskalaisiin verrattuna laadukkaamman tuntuinen. TDI-moottorilla varustettuna Caddy on 3000 euroa kalliimpi. Hintaero on sama kuin ranskalaisissa.

2.5.2004 Timo Nurmela 

takaisin