Koeajossa Mercedes-Benz W124 300 D

TAUSTAA

Perheessäni on ollut Mercedes-Benz 300 D Automatic vuosimallia 1986 uudesta saakka. Auto oli hankinta-aikanaan harvinaisen kalliisti lisävarusteltu suomalaisittain katsottuna. Auto on ollut koko ajan päivittäisessä käytössä. Alkuaikoina mittariin tuli kilometrejä hyvinkin tiheään tahtiin, nykyään reilut 10.000 km vuodessa. Nyt mittarissa on reilut 400.000 km . Katsastuksesta auto on mennyt joka kerta läpi ensimmäisellä yrittämällä. Itselläni on autosta ajokokemusta 10 vuoden ajalta varmaankin kaikissa mahdollisissa eri ajo-olosuhteissa, erilaisilla kuormilla, kaikkina eri vuorokauden ja vuodenaikoina, erimerkkisillä renkailla ja kaikissa ajonopeuksissa.

Autoon on pitänyt tehdä korjauksia, muun muassa:

-automaattivaihteiston kytkinlevyt on uusittu pari vuotta sitten, kun 4-vaihde alkoi ”luistaa”

-erilaisia kulutusosia on uusittu, kuten pakoputki, iskunvaimentimet, laturi, vesipumppu jne.

-ylimaalaus ja alkavien ruostevaurioiden korjaus muutama vuosi sitten

Autossa on lisävarusteita, hinnat ovat suuntaa-antavia muistipohjalta:

-ABS –jarrut (~ 25.000 mk)

-automaattivaihteisto (~ 25.000 mk)

-automaattinen ilmastointi (~ 45.000 mk!)

-Eberspächer –lisälämmitin

-istuinlämmitys edessä, piti tilata erikseen kuskille ja ”kartanlukijalle” !

-nahkaverhoilu (~ 30.000 mk)

-ovien poistumisvalot (erittäin käytännöllinen ja näyttävä varuste)

-pohjapanssari

-pääntuet takaistuimen reunapaikoilla (kellahtavat kumoon napinpainalluksella)

-sähkösäätöiset lasinnostimet kaikissa ovissa

-sävylasit

-ulkoilman lämpötilan mittari

MOOTTORI JA SUORITUSKYKY

3-litrainen 6-sylinterinen dieselkäyttöinen rivimoottori.

Suurin teho 109 hv, vääntö 185 Nm (?).

Kiihtyvyys 0 – 100 km/h 14 sekuntia, huippunopeus 180km/h (?).

4 –vaihteinen automaattivaihteisto kickdown-toiminnolla.

Takaveto, ei tasauspyörästön lukkoa eikä luistonrajoitusta.

Auto kiihtyy hitaasti. Eräs kyydissä olija kuvasi (kuskin) kiihtymistä kerran osuvasti: jos painaa kaasun pohjaan, moottorin ääni muuttuu ja automaatti saattaa vaihtaa pienemmälle vaihteelle.

Moottorissa on dieseliksi hiljainen ja erittäin siisti käyntiääni. Onpa moni kyydissä ollut luullut äänen perusteella bensiinimoottoriksi. Vaikka kiihdytys on tuskaa sen hitauden takia, niin moottorin käyntiäänet sitä vastoin ovat kauniit ja niitä kuuntelee mielikseen yhä uudestaan. Moottori pyörii erittäin tasaisesti kaikilla kierrosluvuilla ja se tuntuu olevan kestävä, pitkäikäinen ja luotettava.

Moottori on luonteeltaan selvästi kierroskone eli antaa parhaansa vasta käyntinopeudella 4600 kierrosta/min. Toisaalta tämän ansiosta vielä yli 100 km/h-nopeuksissakin on saavutettavissa jossain määrin havaittavaa kiihtyvyyttä, jos vain aikaa ja suoraa tietä riittää!

Käytännön suorituskyky on yllättävän hyvä kun ottaa huomioon moottorin tehon, väännön ja auton painon. Automaattivaihteistolla ja sen osuvasti valituilla välityssuhteilla lienee osansa asiassa. Vaihteisto itsessään ei ole mikään miellyttävyyden perikuva. Se on hidas ja nykäisee vaihtaessaan.

KORI JA SISÄTILAT

Auto on nykyisiin ”saippuapaloihin” verrattuna suoraviivainen ja selkeä muodoiltaan. Maavara on melkoinen ja keulakin korkealla (vertaa uudet Audit!). Auton kulmat on mahdollista oppia tuntemaan tarkasti ja niinpä pysäköinti on melko helppoa ahtaissakin tiloissa.

Sisätilat ovat auton ulkomittoihin nähden kovin onnettomat. Säilytystiloja ei ole hansikaslokeron, etuovien karttataskujen ja peräkontin lisäksi. Korkeussuunnassa ei hirmu pahasti ahdista, mutta muuten kyllä tekee tiukkaa. Ei mikään varsinainen perheauto siis tiloiltaan. Hattuhylly ja peräkontti ovat tilavat, peräkontti muotoilultaan erittäin käyttökelpoinen ja lastausaukko tarpeeksi suuri. Takaistuimien selkänojat eivät käänny, tavaratilan ja matkustamon välissä on polttoainesäiliö.

Etuistuimet ovat tavallaan tilavat mutta ne eivät tue kunnolla. Pääntuet ovat säädettävyydessään erinomaiset. Kuskin penkissä on korkeuden ja istuintyynyn etureunan korkeuden säätö. Lisävarusteena olisi saanut ristiseläntuen, ortopedi-istuimen, sähkösäädöt ja keskikyynärnojan. Koeajetun yksilön etuistuimien lämmittimet ovat heikkotehoiset ja lämpenevä alue hyvin suppea.

Takaistuin on Tekniikan Maailmaa lainaten ”piinapenkki”. Polvitilaa on liian vähän, takapuoli painuu matalalle, reisituki puuttuu eikä selkänoja ansaitse sekään kehuja. Jos joku suostuu istumaan keskellä, valuvat reunoilla istuvat tämän seurauksena keskellä. Silloin ei kellään enää ole kivaa.

Istuimet osallistuvat jousitustapahtumaan, mikä ensikertalaisesta voi tuntua aika ovelalta.

VARUSTELU, HALLINTALAITTEET JA SISUSTUS

Automaattinen termostaattiohjattu ilmastointi toimii miellyttävästi. Ikkunat eivät huurru ja lämpötila on erittäin tasainen joka puolella matkustamoa. Tuuletuslaite ei vingu eikä vihellä, vaan kohisee. Tämä ääni sekoittuu viimeistään maantieajossa yleisiin ajoääniin eikä herätä ikävää huomiota. Kesällä on tarkkaan kuunnellen ilmastointilaitteen ilmavirtauksen äänessä havaittavissa Star Wars –elokuvan Darth Vader –tyyppinen henkäys, kun kompressori kytkeytyy päälle! Tästä on ennakoitavissa että tulossa on kylmempi annos ilmaa matkustamon lämpötilannousun hillitsemiseksi.

Ohjaamon kojelaudan järjestelyt ovat selkeät. Ohjaamossa on ajatonta tyylikkyyttä. Joka ikinen nappi ja säädin on valaistu, jopa tuuletussuuttimien säätörullat! Pimeässä ohjaamo on hieno ja varsinkin tuo mainitsemani valaistus on herättänyt ihastusta, eikä vähiten itsessäni.

Tasanopeussäädin (jälkikäteen asennettu, alkuperäisellä säädinviiksellä) on todella helppokäyttöinen ja mikä parasta, muistaa viimeisimmän nopeuden vaikka moottori olisi välillä sammutettu. Tosin moottorin vähät voimavarat eivät juuri kannusta sen käyttämiseen.

Yli 18 vuoden päivittäisen käytön jälkeen tyylikkään viininpunainen nahkaverhoilu on edelleen hyvässä kunnossa. Siinä ei juurikaan ole käytön jälkiä. Auto pidetty aina siistinä ja sen kyllä näkee. Materiaalivalinnat ovat kestäviä ja hyvännäköisiä. Jopa kojelaudan musta muovi on tyylikästä.

Auto on aikanaan vakiovarusteiltaan ollut aika köyhä: 6-sylinterisissä malleissa oli keskuslukitus.

AJETTAVUUS, ALUSTA JA MELUTASO

Tämä auto on sitä parempi ajaa mitä kovempaa ja mitä isommalla tiellä ajetaan, parhaimmillaan 120 – 160 km/h . Sekä kuljettajalle että matkustajille välittyy vaikuttava tunne tukevuudesta ja turvallisuudesta. Auto käyttäytyy miellyttävästi laajoissa heitoissa moottoritienopeuksilla. Sivutuuliherkkyyttä on, lisäksi auto kulkee tienpinnan kallistuksien mukaan. Jousitus toimii parhaiten vauhdissa. Hiljaa ajettaessa se laskee kuopat, töyssyt, tärskähdykset ja värinät ikävästi läpi niin että päät melkein osuvat kattoon jousittavien istuimien pompauttaessa istujat ylöspäin.

Alusta antaa hyvän pidon ja hallittavuuden kuivalla asfaltilla. Sitä vastoin liukkaalla ainakin liikkellelähtökyky on surkea. Pito saattaa hävitä jäisellä pinnalla äkkinäisesti. Kun pitoa sitten taas löytyy massiivisen ja sinänsä rauhallisen luisun jälkeen, hytkähtää auto melkoisesti.

Ohjaustuntuma on epämääräinen ja vaimennettu. Ohjaus kuitenkin palauttaa todella hyvin varsinkin liukkaalla ajettaessa. Jos auto on lähdössä luistoon, voi tilanteen pelastaa antamalla ratin pyöriä vapaasti jolloin auto ikään kuin tekee vastaohjaukset itsestään kunnes heittelehtiminen loppuu. Jotkut kyydissäolijat ovat uskoneet kun olen selittänyt että autossa on ohjauksen kautta toimiva luistonhallinta! Kääntöympyrä on pieni, auton saa käännettyä helposti pienessä tilassa.

Jarrut ovat todella hyvät ja ABS:n aiheuttama polkimen tärinä ja ääni kertoo hyvin liukkaudesta. Jarrut saisivat olla hiukan kevyemmät, poljinvoimaa pitää löytyä aika paljon jotta parhaaseen hidastuvuuteen päästään. ABS tykittää melkoisella voimalla vastaan toimintansa aikana.

Melutaso on tasainen. Tuuli ei ulise, rengasmelu on sävyisää ja moottorin ääni miellyttävä. Kaiken kaikkiaan tasapainoinen ja harmoninen ajomelu. Tienpinta vaikuttaa vähän melutasoon eivätkä kivet juurikaan rapise. Vastaavan ikäinen 5-sarjan BMW on melun suhteen silti paljon parempi.

Iso yksi pyyhin toimii edelleen, mitään sille ei ole tarvinnut tehdä sulan vaihtamisen lisäksi. No, kerran piti vaihtaa uusi sulake (kun auto oli 13 vuoden ikäinen). Pesunestesuuttimet ovat lämmitetyt ja jos auto olisi pari vuotta nuorempaa vuosimallia niin myös pesunestesäiliö olisi lämmitetty! Pesuneste suihkuaa juuri oikeisiin kohtiin (4 suihkua: 2 suutinta joissa kussakin 2 reikää). Pyyhkijä on herkkä jäätymään. Pesunestettä, sadevettä tai muutakaan likaa ei tule lainkaan sivulaseille eikä sivupeileihin maantienopeuksilla. Ne pysyvät puhtaina, mikä on erittäin mukava ominaisuus.

Ajovalot ovat kaksijakoiset. Alkuperäisiin umpioihin on vaihdettu sellaiset heijastimet ja lasit, joissa sumuvalojen tilalla ovat apukaukovalot. Lähivaloilla ei näe kovin hyvin, kaukovalot ovat erittäin hyvät. Ne valaisevat voimakkaasti leveälti ja kauas. Etusumuvaloja ei ole kaivattu takaisin.

KILPAILUASETELMA

Taitaa olla sarjassaan parhaasta päästä, kun näitä vieläkin Saksasta käytettyinä tänne tuodaan.

 

Jukka Miettinen

takaisin