Kiinan autonvalmistajia

Dongfeng

VW:n ohella aktiivinen Kiinassa on jo pitkään ollut Citroën, jonka yhteistyökumppani on Dongfeng.

Dongfengin autotuotannon tarina alkoi vuonna 1969 Liuzhou-kuorma-autotehtaasta. Vuonna 1993 alkoi Mitsubishin pikkubussien valmistus. Ne tunnetaan nykyään nimellä Fengxing.

Citroënin vanhimmat mallit perustuvat ZX:ään, josta on tehty porrasperäversio ja erilaisia pakettiautoja Kiinan markkinoiden vaatimusten mukaan. Perusmalli on Fukang ja sedan on nimeltään Elysee. Moottori on 1,6-litrainen. Lisäksi valmistetaan pienempiä määriä Xsaraa ja Picassoa. Näiden ohella on tulossa tuotantoon Peugeot 307 Sedan.

Dongfeng Fengshen on perustettu Citroën Xantian ja XM:n tuottamiseksi, mutta vuodesta 2000 lähtien se on yhteistyössä Nissanin kanssa, Kiinassa valmistettavia Nissan-malleja ovat Sunny, Bluebird, Paladin (maasturi X-Terra) ja suuri Teana. Sunny vastaa porrasperäistä Almeraa ja siinä on 1,6/1,8/2,0-litrainen moottori. Bluebirdistä on tuotannossa kaksi erilaista mallisarjaa H ja ylellisempi Q.

Dongfeng Light Truck valmistaa kevyitä kuorma-autoja, maastureita (Admiral, Cruiser, Star) ja samaan tekniikkaan perustuvia pickupeja (Admiral, Tiger, Star). Näiden moottori on 2,2-litrainen bensakone. 

Eräs Dongfengin tuote on Honda CR-V, jota valmistetaan Wuhanissa Citroënien tavoin.

Uusimpana on alkanut tuotanto yrityksessä Dongfeng Yueda Kia Motors. Vuonna 2003 aloitettiin mallilla Tian Li Ma, joka on Hyundai Accentin pohjalta kehitetty porrasperämalli 1,3- tai 1,6-litraisella moottorilla.

Citroënien tuotantomäärät ovat runsaat 100 000 vuodessa, Nissanien noin 90 000 ja Light Truckin tuotantokapasiteetti on 90 000 autoa vuodessa. Kiaa valmistetaan vuonna 2004 noin 50 000 autoa, mutta tavoite on 300 000:ssa.

 

http://www.dpca.com.cn

http://zxauto.com.cn

http://www.dfac.com

http://www.tri-ringmotor.com.cn

Dongfeng Elysee (Citroën ZX)

Dongfeng Nissan Bluebird H

ZhongXing Admiral

ZhongXing Star

Seuraava >

 Takaisin