Pickupeja, joita ei ole tuotu Suomeen

Pickupien tuonti Suomeen oli lähes vapaata vuoteen 1977 asti, sillä lavan pituudeksi riitti 150 cm. Silloin säädettiin ns. Lex Timangi, jolla lavan vähimmäispituudeksi määrättiin 185 cm verottajan huolestuessa Toyota 1000 -mallin suosiosta ja käytöstä henkilöauton korvikkeena. Samalla tosin ikävästi astuttiin itänaapurin jaloille, mutta onneksi Elite Pickupin lavaa onnistuttiin jatkamaan takaosastaan vaadittuun mittaan. Pidennystä Suomessa on tehty ehkä suurimittaisimmin VW Caddyn lavoille. Edelleen 185 cm:n vähimmäismitta on ongelma, sillä monissa jatko-ohjaamollisissa pickupeissa lava jää hieman liian lyhyeksi Double Cab -malleista puhumattakaan. Pickupien käyttömahdollisuuksia Suomessa on heikentänyt se, ettei kovia lavakatteita ole sallittu.

Pickup-markkinat ovat varsinkin Suomessa olleet japanilaisten hallussa. Satunnaisten amerikkalaisten ohella Suomessa kilpailivat pitkään vain Toyota ja Datsun. Mazda, Mitsubishi ja Isuzu eivät meille tulleet ennen 80-luvun alkua. 

Japanilaiset olivat aloittaneet tavara-autojen valmistuksen jo varhaisessa vaiheessa ja useimmilla valmistajilla oli valikoimissaan 360-kuutioisia miniautoja sekä isompia malleja. Monet pickupeista perustuivat henkilöautomalleihin, kuten Corona, Crown, Sunny, Bluebird, Familia ja Colt 1000. Suomessa ei ilmeisesti katsottu olevan markkinoita näille malleille eikä kaikista toisaalta ollut vasemmalta ohjattavia versioitakaan.

Isommista pickupeista Mazdalla oli B1300/1600, jossa oli 187,5 cm lava ja 1000 kg:n kantavuus. Vuonna 1977 malli korvattiin B1600/1800:lla, jossa oli 219 cm:n lava ja 1200 kg:n kantavuus. Suomeen tuli vasta tätä seuraava sukupolvi vuonna 1985. USA:ssa Mazdaa myytiin myös nimellä Ford Courier. Mitsubishi tuli isompien pickupien markkinoille vasta 70-luvun lopussa, joten L200:sta ehti olla vain yksi sukupolvi ennen Suomeen tullutta kulmikasta sarjaa. Mitsubishi oli kooltaan pienehkö, mutta siinä oli 1300 kg:n kantavuus. Mitsubishia myytiin USA:ssa Dodge D50:na. 

Isuzu Florianiin perustunut KB esiteltiin vuonna 1971 ja Suomessa Bedfordina myyty sarja oli tätä ensimmäistä sukupolvea. Isuzulla oli alusta alkaen myös dieselversio. Myös vuonna 1978 esitelty nelivetoversio oli ensimmäisiä lajissaan. Isuzu oli USA:ssa Chevrolet LUV. Subaru teki Leone-sarjoihinsa perustuneita pickupeja jo vuodesta 1971.

Eurooppalaisia pickupeja esiintyi Peugeotin lisäksi varsin vähän. DAF:illa oli ollut pickup jo 750:sta ja 70-luvulla oli 33 Pick-Up, jonka kantavuus jäi 450 kiloon. Sekin tosin oli varmasti riittävästi 32 hevosvoimaiselle moottorille. Simcalla oli myös Pickup-versio 1100:sta.

Myös Morriksella oli pickup-perinteitä jo Minorin ajoilta sekä Ministä ja niitä jatkoi Marinaan perustuva Pick-up 70-luvulla. Sen kantavuus oli runsaat 500 kg ja lavan pituus 174 cm. Morris tuskin saavutti mainittavaa menestystä kotimaansa ulkopuolella. Euroopassa henkilömallien muuntaminen pickupeiksi jäi yllättävän vähäiseksi verrattuna siihen, miten paljon pickup-versioita samoista eurooppalaisperäisistä autoista tehtiin mm. Etelä-Afrikassa, Brasiliassa ja Australiassa.

Itäeuroopassa oli Moskvitsin eli oikeammin IZH:n lisäksi perinteisesti puolalaiset Syrena ja Warszawa. Raskaamman Warszawa 224P:n kantavuus oli 650 kg. Vuosina 1972-83 valmistettiin lisäksi pienempää Syrena Pickupia, jonka kantavuus jäi 500 kiloon ja lavan pituus oli vain 143 cm. Polski-Fiat Pickup voidaan ehkä laskea Syrena R20:n seuraajaksi. Myöhemmin FSO teki mitä erilaisimpia versioita Polonezista ja mukaan mahtuivat myös alusta, pickup ja double cab pickup.

Wartburg Trans oli myös pitkäaikainen yrittäjä alalla. Sen kantavuus oli 550 kg. Wartburgia oli valmiin lavan ohella saatavana myös alustana, johon voitiin rakentaa tarvittavat päällirakenteet. Jugoslavian tuotteita 80-luvulla olivat Fiat 128:aan perustunut Zastava Skala 55 sekä myöhempi Yugo Florida Pickup.

Dacia Pickup tuli markkinoille 80-luvun alussa. Lavan pituus oli 201 cm ja kantavuutta löytyi 1070 kg. Mallivalikoima on myöhemmin laajentunut mm. dieselillä, nelivedolla ja double cab -mallilla, jossa lavan pituus on 140 cm. Toinen monipuolisesti mallistoaan laajentunut Romanian tuote on Aro 10 -maasturi, jonka valikoimista myös löytyy pickup-versioita niin lyhyellä kuin pitkälläkin ohjaamolla.

Yksinäinen yrittäjä, joka löysi tiensä myös Eurooppaan oli Hyundai Pony Pickup. Ensimmäisen sukupolven takavetoiseen Ponyyn perustuneen mallin lava oli pituudeltaan vain 138 cm ja kantavuuskin jäi henkilöautotasolle 470 kiloon.

Myöhemmistä eurooppalaisista pickupeista Skoda Pickupiin perustuneen VW Caddy Pickupin myynti jäi vähäiseksi ja meille se ei löytänyt tietään koskaan. Fiat markkinoi Euroopassa brasilialaisia pickupejaan. Unoon perustuneessa Fiorino Pickupissa oli 164 cm:n lava ja 650 kilon kantavuus. Moottorina Euroopassa oli 1,7-litrainen turbodiesel. Sen seuraaja oli Palioon perustunut Strada, jossa kantavuutta oli 700 kg ja lavan pituus vakiomallissa 177 cm sekä pitkäohjaamoisessa mallissa 147 cm. 

Fiat Strada on tällä hetkellä (2004) esim. Ruotsissa markkinoiden ainoa pieni pickup. Luokka ei siis ole houkutellut autonvalmistajia, mutta oma paikkansa sillä olisi Suomessakin, sillä pickupilla on muutamia etuja umpipakettiautoon verrattuna. Pieniin, väliseinättömiin umpipakettiautoihin verrattuna pickup on hiljainen ja lämmin ja esim. polttomoottorikäyttöiset laitteet bensakanistereineen on mukavampi sijoittaa eri ilmatilaan matkustamon kanssa. Lisäksi pickupilla on hieman laajemmat mahdollisuudet kuljettaa esim. pitkää tai korkeaa tavaraa. Kaupunkiympäristössä pickup ei tietysti ole kotonaan ainakaan ilman lukittavaa lavakatetta.

 

Seuraava: umpipakettiautoja, joita ei ole tuotu Suomeen >

 

 

 

Datsun 1300 Pickup
Mazda B1600
Mitsubishi L200
DAF 33 Pick-Up
Austin-Morris 10 cwt pick-up
Warszawa 224P
Wartburg Trans
Dacia Shifter
Aro Pancho
Hyundai Pony Pickup
Fiat Fiorino

 

Takaisin