Minipakettiautoja, joita ei ole tuotu Suomeen

Oma erikoisluokkansa maailman pakettiautojen joukossa ovat japanilaiset minipakettiautot, jotka syntyivät 50-luvun lopussa kotimarkkinoiden tarpeisiin. Säännösten mukaan autoissa oli 360-kuutioinen moottori ja pituus oli alle 300 cm. Vuonna 1976 sallittiin 550 cm3 moottori ja 320 cm pituus, vuonna 1990 moottori sai olla 660 cm3 ja pituus 330 cm ja viimein vuonna 1999 pituutta sai olla 340 cm. Vientimarkkinoille näihin autoihin asennettiin yleensä 0,8- ja 1,0-litraisia moottoreita.

Euroopassa ensimmäisiä minipakettiautoja olivat 70-luvun loppupuolella Honda TN Acty ja myöhemmin myös Suomessa tunnettu Suzuki Carry. 80-luvun alussa tulivat Eurooppaan myös Daihatsu ja Subaru sekä Bedford/Vauxhall Rascal, joka oli sama auto kuin Suzuki. 90-luvulla eräissä maissa myytiin myös Daihatsua nimillä Peugeot Goliath ja Piaggio Porter.

Euroopassa tuntemattomiksi jäivät mm. Mazda Porter Cab, Mitsubishi Minicab ja myöhempi, Daihatsuun perustunut Toyota Sparky.

Näissä autoissa tilankäyttö oli hyvin tehokasta takavedosta huolimatta. Niiden turvallisuutta arvosteltiin, koska keulaan ei jäänyt kunnon törmäysvyöhykettä. Kantavuutta minipakettiautoissa oli noin 600-700 kg. Tavaratilan koko lähenteli Suomessa vaadittuja mittoja ja korkealla katolla muutamat mallit saavuttivatkin meillä vaaditut mitat. Umpipakettiautojen rinnalla oli myös pickup-malleja.

 

Seuraava: muunnettuja pakettiautoja, joita ei ole tuotu Suomeen >

 

 

Honda TN Acty
Vauxhall Rascal
Daihatsu Hijet

 

Takaisin